Nakup dude za dojenčke

Dude za otroke

Nakup dude za dojenčka je lahko kar zapleten proces, saj je precej težko izbrati takšno, ki je zares primerna. Zavedati se je potrebno, da so kakovostne le tiste dude, ki zagotavljajo visoko varnost. Med najbolje varne modele spadajo tiste dude, ki so izdelane iz enega samega kosa. To pomeni, da niso zloženi skupaj različni deli, ki se lahko ločijo, ampak je celota v enem samem delu. Včasih se otroci z dudami tudi igrajo in lahko pri tem snamejo kakšen del in ga ločenega dajo v usta, kar je lahko zelo nevarno. Dude iz več delov se lahko razstavijo tudi med samim vlečenjem dude. Prav vsem tem nevarnostim pa se izognejo dude iz enega samega kosa.

Naslednji pomemben vidik, ki ga upoštevajo varne dude, je trdnost materiala. Material, iz katerega so dude izdelane mora biti dovolj trden in prožen, da ga ni mogoče zlomiti ali pregrizniti. Oblika dude mora biti takšna, da je popolnoma prilagojena otroškemu obrazu. Slabo oblikovane dude puščajo otroku otiščance okrog ust in na licih, zlasti če jih uporabljajo med spanjem. Kakovostne ergonomično oblikovane dude pa nudijo zaščito proti takšnim neprijetnostim.

Najbolj varne so tudi tiste dude, ki so izdelane iz naravnih materialov, ne vsebujejo umetnih barvil in predvsem so brez umetnih mehčalcev materiala. Najbolj varne so tiste dude, ki so kupljene znotraj držav članic Evropske unije. Vse dude, ki se prodajajo v Sloveniji so pod strogo evropsko regulativo, ki določa varnostne standarde.

Dude je potrebno pogosto menjati, saj se s časom obrabljajo, poleg tega pa je tudi higienski vidik zelo pomemben. Sicer ni potrebno dude zamenjati vsakič ko ta pade na tla, tako res ne bi prišli daleč, saj se to res pogosto dogaja. Pomembno pa je, da ko dude padejo, poskrbite za njihovo čistočo. Iz tega vidika so zanimive tiste, ki jih je mogoče prekuhavati, saj se tako zagotovi najvišji nivo čistoče.

Kje vi kupujete vaše dude?

Dodaj odgovor