Google webmaster tools

Google webmaster tools je popolnoma brezplačno orodje za spletne skrbnike. Je izjemno priročen za ugotavljanje napak, do katerih lahko pride na vaši spletni strani, prav tako pa vam del orodja tudi pokaže katere povratne povezave kažejo na vašo spletno stran. Če je spletna stran uspešna, je vidno skoraj vsakemu obiskovalcu. A tehnični vidik spletne strani je tisto, kar je za obiskovalce povsem neopazno, a ima zelo pomembno vlogo. Google webmaster tools je zelo uporabno in hkrati obsežno spletno orodje, nekateri njegovi elementi pa so za povprečnega uporabnika kar preveč zahtevni.

Če želite dostopati do vseh podatkov, morate v prvi vrsti svojo spletno stran s samim orodjem povezati. V Google webmaster tools se prijavite z vašim že obstoječim Google računom, če ga pa še morda nimate, vam bo kreiranje novega vzelo le nekaj dodatnih minut. Ko se uspete prijaviti v orodje spletnih skrbnikov ali Google webmaster tools, se vam prikaže okno z vsemi spletnimi stranmi, ki so povezane z vašim računom, ter seveda možnost, ki vam omogoča dodajanje novih strani. Ko je vaša spletna stran vpisana v orodje za spletne skrbnike, je treba vedeti, da se bodo kljub temu nekateri podatki prikazali šele po nekaj dneh, ko jih bodo spletni pajki zbrali.

Nadzorna plošča je tista, v kateri se nahaja kratek pregled raznih elementov orodja, preko katerih lahko na hitro pregledamo stanje spletne strani. V sklopu Konfiguracija lahko najdete osnovne nastavitve spletnega mesta,recimo določanje prikazovanja URL naslova spletne strani z ali brez oznake www, geografsko ciljanje, dodajanje uporabnikov, ki imajo dostop do ogleda strani preko webmaster tools. Ogled stanja je za večino uporabnikov zelo pomemben sklop, v katerem lahko najdete nekaj statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, kar pa je vedno več kot dobrodošel podatek. Zelo pomemben segment orodja Google webmaster tools so informacije, kot so napačne povezave, napake strežnika itd.

http://www.optimizacija.eu/

Leave a Reply