Opis in sestava kolesa

kolesarstvo kot pameten način rekreacije

Kolo je vozilo, ki ga človek poganja sam s pedali. Kolo je na prvi pogled sestavljeno iz okvirja in iz dveh koles(eden spredaj, drugi zadaj). Vsak, ki poganja kolo in se z njemu vozi se mu reče kolesar. Podrobneje so kolesa sestavljena iz naslednjih delov:

Okvir

Danes imajo skoraj vsa kolesa okvir v obliki diamanta, sestavljen je iz dveh trikotnikov. Sprednji trikotnik je sestavljen iz zgornje cevi, spodnje cevi in cev za sedež. Zadnji trikotni pa je sestavljen iz cevi za sedež, ki je povezana z verigami.

 

Veriga in prestave

Kot vemo, se prenos moči začne s pedali, ki so vrtljivi gonilniki, ki jih mi poganjamo. Večina koles uporablja verigo za prenos moči na zadnje kolo. Narejena so tudi hidravlična kolesa, vendar so trenutno neuporabna.

 

Krmilo

Pri gorskem kolesu imamo različna krmila, kot pa pri navadnih, saj imajo ravno krmilo z različnimi stopnjami zamaha nazaj, ki lahko zagotovijo boljše ravnanje pri kolesu.

 

Sedež

Sedeži imajo različne oblike, odvisno od preference posameznikov. Imamo oblazinjene in tudi takšne, ki so ožji in omogočajo več prostorja za nihanje nog(krajše razdalje).

 

Zavore

Večina uporablja plastične zavore, vendar pa nekateri uporabljajo kolutne zavore, ki so bolj znane pri gorskih vrstah koles, saj imajo več moči in večjo kompleksnost.

 

Kolesa in gume

Pnevmatike se razlikujejo glede na njihov namen. Cestno kolo uporablja pnevmatike od 18 do 25mm široke, navadno gladke in napolnjene z visokih pritiskom, da se hitro vrtijo na gladkih površinah.

 

Dodatki na kolesu

Dodatkov na kolesu je mnogo, od ključavnic pa do manjših žepkov, vendar pa so dodatkih navadno posameznikova preferenca in niso nujni.

Leave a Reply