Ugodno avtomobilsko zavarovanje

Glede na to, da vsakega lastnika avtomobila čaka en krat na leto sklenitev oz. podaljšanje avtomobilskega zavarovanja, si je pametno priskrbeti nekaj informacij na to temo. Najboljše je, da si vse podatke priskrbimo ob prvi sklenitvi in tako sklenemo dobro avtomobilsko zavarovanje. Dokler bomo imeli zavarovane enake stvari, tako ne bomo rabili nekih sprememb in bomo zavarovanje enostavno podaljšali. Ko pa bomo želeli nekoliko spremeniti svoje zavarovanje avtomobila, bomo spet nekoliko pobrskali po spominu ali poiskali informacije in sklenili drugačno zavarovanje.

Če bi to razdelili v obdobja, je zelo pomembno, da si pred prvim kasko zavarovanjem priskrbimo dovolj podatkov o kritjih, ki jih to kasko zavarovanje zajema. Vsak zavarovalnica ima svojo ponudbo kaska, tako da se kritja in nevarnosti, ki so zajete, med seboj razlikujejo. Klasično ime za najboljše kasko zavarovanje je polni kasko. Zraven tega so zavarovalnica oblikovale tudi druge pakete za avtomobilsko zavarovanje in tako ponujajo tudi nekoliko spremenjene pakete, ki običajno zajemajo manj kritij.

Ko je avto star nekaj let, ga običajno ne zavarujemo več s polnim kaskom, ampak sklenemo drugačno obliko avtomobilskega zavarovanja. V primeru največkrat sklenemo delni kasko, ki krije samo nekatere nevarnosti, zraven seveda obveznega zavarovanja in zavarovanja voznika, ki je najpogostejše zavarovanje zraven zavarovanja avtomobilske odgovornosti. Z delnim kaskom lahko zavarujemo avto pred razbitim steklom, ogledali in svetlobnimi telesi, pred škodo, ki jo povzroči nalet divjadi in domačih živali in  pred škodo, ki nam jo nekdo povzroči na parkirnem prostori. Parkirno mesto krije škodo, ki je neznana oseba povzroči s svojim vozilom in tisto, ki jo nekdo naredi osebno, saj to sodi med vandalizem.

Ko je naše vozilo staro okoli  deset let, ga običajno zavarujemo še samo za zavarovanje avtomobilske odgovornosti in zavarovanje voznika. Glede na to, da imamo takrat običajno že 50% bonusa (tudi cena za zavarovanje voznika AO+ je odvisna od premijskega razreda) je takšno zavarovanje avtomobila že zelo ugodno, saj konec koncu zajema najmanj kritij. V vsakem primeru se plača pogledati, kdaj nam kakšno zavarovanje najbolj koristi in skleniti takšna kritja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja