Cena za zavarovanje avta

Kadar moramo podaljšati avtomobilsko zavarovanje, se vedno vprašamo kakšna bo letos cena za zavarovanje avtomobila. Zavarovalnice vsako leto pripravijo določene ugodnosti, da bi pritegnile nove stranke in lete se skozi spreminjajo. Včasih lahko pride do večje razlike v ceni, če samo malo omenimo konkurenčno ponudbo za avtomobilsko zavarovanje, v kolikor pa se znamo dobro pogajati in smo si za to pripravljeni vzeti tudi nekaj časa, lahko prihranimo kar nekaj denarja. Seveda je vse skupaj odvisno tudi od naše osnovne cene, saj je naprimer 20% razlika lahko zelo velik znesek pri 1000€ letne premije in veliko manjši, če na leto za avtomobilsko zavarovanje plačamo samo kakšnih 200€.

Za dobro ceno si moramo vzeti nekaj časa in poklicati na zavarovalnico ali jo obiskati in povprašati za izračun avtomobilskega zavarovanja. To lahko storimo tudi na raznih agencijah, ki zastopajo zavarovalnice. S tem lahko prihranimo nekaj poti, a se moramo zavedati, da zavarovalne agencije, ki zastopajo več zavarovalnic običajno preferirajo eno izmed njih, za druge pa dajejo bolj povprečne ponudbe.

Ceno za avtomobilsko zavarovanje lahko izvemo tudi na spletu. Kar nekaj je spletnih strani, ki omogočajo informativni izračun. Nekatere zavarovalnice so celo pripravili on line program, kjer ceno za zavarovanje izveste takoj, pri zavarovalnih agencijah pa vam bodo ceno pripravili z narejenim izračunom. Pri nekaterih zavarovalnicah lahko zavarovanje sklenete kar preko spleta, bolj običajen način pa je sklenitev preko pošte, kjer prejmete dokumente, greste na podaljšanje registracije in podpisane papirje vrnete na zavarovalnico ali agencijo.

V praksi lahko pride do velikih razlik pri ceni, vendar se bomo za dobro ceno morali tudi malo potruditi in povprašati na več mestih. Pomembno je, da najprej vemo kakšno avtomobilsko zavarovanje želimo in da pri vsakem prosimo za izračun enakega zavarovanja. S tem bomo takoj ugotovili ali je ponudba dobro, v nasprotnem primeru pa bomo morali vsako ponudbo še večkrat primerjati med seboj.

Avtomobilsko zavarovanje lahko sklenete tudi na tehničnih pregledih in podaljšanju registracije, v kolikor to ne storite na upravni enoti, a se je potrebno zavedati, da je tam zavarovanje običajno najdražje in da je razlika lahko tudi 100€ in več.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja