Dopolnilno zavarovanje v Sloveniji

Glede na vprašanja, ki jih običajno dobivamo v naši zavarovalni agenciji, lahko sklepamo, da nekateri ne razumejo natančno kaj je to dopolnilno zavarovanje in kakšne so njegove koristi. Zaradi tega smo se odločili napisati kratek članek in predstaviti dopolnilno zavarovanje na kar se da enostaven način.

V Sloveniji poznamo obvezno zdravstveno zavarovanje, ki krije najnujnejše zdravstvene storitve, ki jih lahko nekdo potrebuje. Za tiste, ki niso nujno potrebne in so lahko stroški zdravljenja tudi nekoliko višji, moramo razliko do polne cene plačati sami ali sklenemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki nam krije to razliko do polne cene. Zaradi visokih cen zdravstvenih storitev, so lahko stroški zdravstvenih storitev zelo visoki in si zdravljenja, če ne bi imeli zavarovanje, ne bi mogli privoščiti. Dopolnilno zavarovanje tako krije zdravstvene storitve vključno z nastanitvijo in prehrano v bolnicah in zdraviliščih, doplačilo za nenujne prevoze in še nekatere druge zdravstvene storitve.

V Sloveniji lahko dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenete pri treh zdravstvenih zavarovalnicah. To so zavarovalnica Vzajemna, ki ima najnižjo premijo v Sloveniji, zavarovalnica Adriatic Slovenica in zdravstvena zavarovalnica Triglav. Zavarovanje je za razliko od drugih oblik zavarovanj, pri vseh treh zavarovalnicah popolnoma enako, saj poseben zakon določa v katerih primerih je za doplačilo potrebno dopolnilno zavarovanje in v kakšni meri krije neko storitev obvezno zdravstveno zavarovanje v kakšni meri pa dopolnilno. Glede na to da gre za enako zavarovanje, ga je pametno skleniti pri tistem ponudniku, ki ima najnižjo premijo. Kljub temu pa so razlike v premijah male, tako da lahko na podlagi druge ugodnosti pri katerem drugem zavarovanje, prav tako sklenemo zavarovanje pri zavarovalnici Triglav ali As-u.

Dandanes lahko dopolnilno zavarovanje sklenemo že preko spleta, kar nam omogoča enostavno sklenitev in prihranek pri času, saj ne rabimo hoditi na zavarovalnico. Seveda je tudi cen popolnoma enaka, ne glede na to, kje sklenemo zavarovanje. Za sklenitev obiščite stran Dopolnilno zdravstveno zavarovanje in izpolnite obrazec za naročilo zavarovanja. V kratkem vas bodo kontaktirali in vam odgovorili na vprašanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja