Gostovanje za spletno stran

Če ste se odločili, da bi imeli lastno spletno stran, spletno trgovino ali blog potem ste verjetno pred odločitvijo katerega ponudnika za spletno gostovanje izbrati. V Slovenij je ponudnikov, ki nudijo raznolike pakete za spletno gostovanje kar precej, med njimi pa so precejšnje razlike.

Izbira ponudnika za gostovanje

Ko se odločate med ponudniki, ki bo gostil vašo spletno stran preverite njegove reference, kakšne pakete nudi in drobni tisk. Ne želite nameč izbrati super ugodne, skoraj zastonj paketa spletnega ponudnika, ki bo čez mesec dni zaključilposlovanje ter zaradi neizkušenosti ugasnil strežnik, vi pa boste posledično ostali brez spletne vsebine spletne strani, email sporočil in drugih datotek.

Nasveti za izbiro za gostovanje

Pri izbiri paketa je pripročljivo da podrobno primerjate pakete med seboj termed različnimi ponudniki in se na koncu odločite za vam najbolj primeren paket. Pri odločitvi je najpogostejši element velikost spletnega prostra, število email naslovov ter cena paketa. Nekatera podjetja nudijo še posebno ugodne pogoje, če paket zakupite za več let, kjer npr. dobite 50$ popust če paket zakupite za obdobje treh let.

Če niste prepričani ali bo izbran ponudnik oziroma paket za vas primeren lahko izkoristite tudi možnost testnega gostovanje, ki jo nudi včina gostiteljev in vam omogoči da paket za gostovanje testirate določeno obdobje (običajno 14 dni) brezplačno.
Ko ponudnik vaš paket vzpostavi vam običajno pošlje podatke za dostop. V podatkih bodo navedeni url naslov za dostop do FTPja nadzorne plošče, uporabniško ime in geslo, ter email naslov, ki bo primarni za vaš paket gostovanja.

Smiselno je, da sporočilo s podatki podrobno preberete ter si ga natisnete in ga shranite na varno mesto. Podatki, ki vsebujejo vaše uporabniško ime in geslo so namreč varnostno zelo občutljivi saj bi lahko z njimi vsakdo dostopal do vašega paketa za gostovanje.

Preden se odločite za gostovanje, preberite naš vodič o gostovanju spletnih straneh, ki je testiral in izbral najboljša gostovanja spletne strani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja