Kako dolgo parfum ohrani svoj vonj

Parfum za vsakdanjo uporabo naj ne bo preveč intenziven, saj bo zmotil ljudi, ki vas obkrožajo. Priporočamo, da parfum za vse dni ni preveč nenavaden. Še najbolje bo, če uporabljate parfum z rahlim vonjem. Vsak parfum ima svoj rok trajanja. Ko ga odpremo, ga je potrebno v določenem obdobju porabiti, saj v nasprotnem primeru začne oddajati vonj po alkoholu. 

Vsak ljubitelj dišav se kmalu znajde pred težavo: kako najti parfum, ki ki je primeren za vse priložnosti? Marsikateri parfum zaradi posebnega vonja namreč ni najboljša izbira za običajne priložnosti. Poleg tega pa je v današnjih časih trg s parfumi nabito poln. Kako torej najti ustreznega?

Če želimo določen parfum uporabljati vsak dan, moramo biti pozorni, da se ne odločimo za preveč vpadljiv parfum. Takšni parfumi včasih delujejo rahlo agresivno in lahko se zgodi, da se bodo ljudem okoli vas zdeli nadležni. Zato vam polagamo na srce, da naj bo tisti parfum, s katerim se poškropite vsak dan, čim bolj neintenziven.

Tako kot je značilno za vse kozmetične izdelke, ima tudi parfum omejen rok trajanja. Ko se parfum enkrat odpre, ga je v določeni dobi treba porabiti, sicer vonj postane opazno drugačen. Parfumi po določenem času potem, ko jih začnemo uporabljati namreč ne dišijo več kot včasih, močno pa se voha alkohol.

Kako dolgo imamo parfum lahko odprt, preden postane neuporaben? Rok trajanja parfumov je povezan z mnogo faktorji, denimo njegove sestavine in kakovost. Slabši parfum začne razmeroma kmalu oddajati vonj po alkoholu, medtem ko dražji parfum diši kar nekajkrat dlje.

Parfum, ki izgubi svojo vonjavo, torej ni več primeren za uporabo. Dober parfum se tudi v dobrem letu ali več ne bo pokvaril. Ko pa v parfumu zavohamo nadležen in intenziven vonj po alkoholu, je primeren trenutek, da se ga znebimo in si priskrbimo nov parfum.

Svojega si lahko kupite v spletni parfumeriji Parfumi na kvadrat. Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja