Kako s pravilno izdelavo spletne strani povečati prodajo vašega podjetja

V svetu, ki postaja vedno bolj odvisen od interneta, so se v podjetjih začela porajati vprašanja, kako sploh postati oziroma ostati konkurenčen na lastnem področju. Dejstva, da smo zaradi interneta bolj globalno povezani in da je konkurentov vedno več, niso lažna. Prva stvar, s katero se podjetje predstavi širši javnosti, je njegova spletna stran. Izdelava spletne strani še nikoli ni bila tako pomembna, kot danes, in večina podjetij že ima svojo spletno stran. Toda kako v tej množici spletnih strani zagotoviti, da se bodo prav vaši izdelki kupovali?

Trend zadnjih nekaj let je, da se porabniki povezujejo na raznih družabnih omrežjih, kot sta na primer Facebook in Twitter. Ker je gostota morebitnih potencialnih kupcev tam ogromna, so to začela izkoriščati tudi podjetja. Ta so začela biti pri izdelavi svojih spletnih strani pozorna tudi na to, da so začela vstavljati razne hiperpovezave do teh družabnih omrežij, pa naj bo to v obliki gumba »všeč mi je« ali pa »tweet this«. Uporabniki socialnih omrežij tako lahko zelo hitro in poceni širijo glas o vašem izdelku ali storitvi.

Novost v zadnjih časih, ki počasi, a vztrajno, zamenjuje Facebook in Twitter pa je Pinterest. Pinterest je socialno omrežje, ki za razliko od Facebooka in Twitterja uporabniku ne omogoča sporočanja o tem, kaj počne, ampak o tem, kaj bi rad kupil oziroma, kaj mu je všeč. Prav iz tega stališča bi morala Pinterest začeti resno jemati predvsem podjetja. Mnoga podjetja so to že storila, in sicer tako, da so na strani od Pinteresta začela objavljati svoje izdelke, ali pa so povezavo do Pinteresta vgradila na svojo spletno stran. Uporabniki Pinteresta tako kliknejo na izdelke, ki so jim všeč, in so avtomatsko povezani na vašo spletno stran. Posledično ima vaša spletna stran mnogo večji obisk, kot če s tem družabnim omrežjem niste povezani.

Čeprav ima Pinterest trenutno le okoli 12 milijonov rednih uporabnikov, raziskave kažejo, da je 59% uporabnikov Pinteresta kupilo izdelek, ki so ga videli na tem družabnem omrežju, medtem ko je številka pri Facebooku samo 33%. Prav tako obstajajo tudi podatki, da bi kar 79% uporabnikov Pinteresta raje kupilo izdelek, ki so ga videli na tem družabnem omrežju, kot pa na Facebooku.

Torej, če želite poleg dobre izdelave spletne strani, omogočiti tudi njeno dobro povezovanje z družabnimi omrežji, vam priporočamo, da ste pri njeni izgradnji pozori na to, da jo poleg z ustaljenimi družabnimi omrežji povežete še s Pinterestom.

Več o izdelavi spletne strani lahko izveste na spletni strani podjetja Optiweb.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja