Kje najti poceni letalske karte?

Še nekaj let nazaj je bila zadeva enostavna, stopil si do svoje priljubljene agencije, povedal želje, agent jih je vnesel v računalnik in povedal ceno in to je bilo to. Danes pa se ponudbe spreminjajo iz minute v minuto, po drugi strani pa nam internet omogoča hiter dostop do informacij o posebnih ponudbah, ki so bile nekoč dostopne le posvečenim. Spodaj je nekaj nasvetov, kako priti do ugodnih ponudb ter kako se v tej džungli prebiti do tiste, ki vam najbolj ustrezna.

Obvestila letalskih družb
Večina letalskih družb vas redno obvešča o svojih posebnih ponudbah, pri tem lahko tudi določite, katera so vaša željena odhodna letališča, tako da vam pošiljajo le relavantne ponudbe.

Twitter
Vedno bolj pogost vir informaicj tako s strani letalskih družb kot spletnih agencij, pa tudi neodvisnih strani, ki namesto vas spremljajo trg letalskih kart in poskušajo izluščiti najzanimivejše ponudbe.

Iskalniki
Določeni spletni iskalniki omogočajo široko iskanje po najugodnejših ponudbah za želeno obdobje in regijo ali pa kar nasplošno. Spet drugi so specializirani, da vam za točno določeno relacijo in termin najdejo najugodnejšo ponudbo. Običajno je najugodneje kombinirati oba pristopa, najprej okvirno ugotoviti, kdaj in kam je ugodno leteti, potem pa znotraj teh kombinacij najti najugodnejšo ponudbo.

Last minute ponudbe
Čeprav je običajno najugodnejši nakup letalskih kart 2-3 mesece pred odhodom (če imate fiksne datume še celo prej) pa se občasno vseeno da dobiti tudi ugodno last minute ponudbo, predvsem do turistično bolj obleganih ciljev. Kakšen teden ali dva pred dnevom odhoda (nekateri pa tudi le nekaj dni prej) namreč turistične agencije dajo naprodaj samo letalske karte iz zakupljenih »čarter« poletov, občasno pa se celo splača kupiti kar komplet z hotelom, saj je v teh ponudbah lahko to ceneje od same letalske karte.

Specializirane spletne strani in forumi za ugodne letalske ponudbe
Tovrstne strani so v tujini znane že nekaj časa a so pri nas le pogojno uporabne. V zadnjih mesecih pa je tudi pri nas zaživela spletna stran s tovrstno ponudbo Po svetu, kjer so poleg drugih potovalnih nasvetov na enem mestu zbrane najugodnejše ponudbe iz letališč v Sloveniji ali naši neposredni bližini.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja