Ne pozabite podaljšati svoje domene!

Zakaj je tako pomembno, da podaljšam svojo domeno?

Če vaše domene ne podaljšate,  bo ta po 30-90 dneh postala za ponovno registracijo dosegljiva vsem. Kakšne so za vas posledice?

–   Vaše stranke, prijatelji vas na spletu ne bodo našli več, kar pomeni, da ne bodo mogli priti do informacij, ki ste jih posredovali o vas ali o vašem podjetju.

–   Spremeniti boste morali vse vaše email naslove, kar pomeni, da ne boste mogli več prihajati v kontakt s strankami.

–   Ponovno boste morali delati na optimizaciji za vašo spletno stran, kar nedvomno pomeni izgubo strank.

Kakorkoli,  nepodaljšanje domene ima zelo negativen vpliv na vaš posel. Najpomembnejše pa je, da nepodaljšanje pomeni, da vašo domeno lahko registrira vsak.  Statistike kažejo, da je 15%  nepodaljšanih domen registriranih v času enega dneva odkar postanejo dosegljive vsem, od tega je 7,5% domen podaljšanih v roku 10 sekund! Takoj ko se to zgodi – ko nekdo registira vašo nepodaljšano domeno,  dobi s tem spletno stran, ki ste se jo vi trudili optimizirati, poleg tega pa še vaše stranke – kajti tisti ljudje, ki so prej pregledovali vašo stran, bodo zdaj pregledovali stran novega lastnika domene.

Kako naj podaljšam svojo domeno?

Domeno lahko podaljšate samo, če ste njen lastnik, oziroma imate možnost upravljanja z domeno pri registrarju.  Domene se podaljšujejo za obdobje enega do desetih let, podaljša pa se lahko na dva načina – ali jo podaljšamo pri trenutnem registrarju, ali pa jo prenesemo k novemu registrarju. Pri večini registrarjev boste približno mesec dni pred potekom preko maila obveščeni, da bo vaša domena kmalu potekla in navodila, kako jo podaljšati.  V večini primerov gre za zelo preprost proces . Domeno lahko podaljšamo tudi ko že preteče, vendar pozor – domena je v 37 dneh po preteku suspendirana, 97 dni po preteku pa izbrisana iz sistema in tako na voljo za registracijo vsakomur.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja