Nosečniška obleka

Nosecniska oblacila se od vsakdanjih oblacil razlikujejo, da vsebujejo materiale in kroje, kot so bombaž, lan in volna. Naravni materiali za nosecniska oblacila, ki prijetno bozajo kozo in ji pustijo dihati, kar je zlasti poleti zelo potrebno. Še deset let nazaj se je nosečniščki trebušček skrival pod ohlapnimi oblačili, danes pa temu ni več tako. Modna industrija daje vsako leto na trg kolekcije nosečniščkih oblačil, ki vam bodo vzele dih. Danes je veliko bolj laskavo razkazovati svoj trebušček kot ga skrivati pod sloji oblacil. Ne pozabite, nosečke ste seksi! Obstaja več tipov nosečniških oblačil:

Nosečniske majčke

Nepogrešljiv kos vsake nosečniščke garderobe so daljše nosečniške elastične bombažne majčke, takšne s tričetrt rokavi ali takšne z dolgimi rokavi. Tiste z nastavljivimi naramnicami in mehko zgornjo oporo pa so tudi izjemno praktične, saj pri njih ni potrebno nositi modrčka.

Nosečniške hlače

Eden prvih kosov vsakdanjih oblačil, ki začnejo tiščati nosečko, so hlače. Obstaja več variant: z nizkim pasom, z visokim nosečniškim pasom, katerega lahko nosite nad ali pod trebuščkom, takšnimi, ki imajo v pasu elastiko ali gumbe za prestavljanje obsega pasu. Razlika med navadnimi jeans in nosečniškimi jeans hlacami je npr. le ta , da imajo slednje prilagojen pas z nežno elastiko, tako, da jih lahko nosite tudi, če imate že kar velik trebušček.

Nosečniško spodnje perilo

Iz izkušenj vam lahko povemo, da je eden najboljših nasvetov, kar se tiče nosečniških oblačil ta, da se čim prej znebite svojih modrčkov s žico, saj v nosečnosti prsi nabreknejo in postanejo težke. Nadomestite ga z debelim školjkastim ali športnim modrčkom, ki sta definitivno bolj zdrava od najprej omenjenega.

Nosečniške obleke

Poleti se tvoje nosečniško telo precej bolj pregreva kot pri ostalih. Nosečniške obleke pa so ponavadi izjemno lahkotne in iz kvalitetnih materialov, ki omogočajo zelo dobro cirkulacijo zraka. Nosečniške obleke so krojene tako, da so primerne tudi za dojenje, kar jim da še dodatno vrednost. Ovijalne obleke ti omogočajo, da obleko nosiš na dva načina – trakova sta lahko zavezana spredaj nad trebuščkom, ali pa ju oviješ okoli trupa in zavežeš zadaj na hrbtu.

Nosečniški čevlji

V pozni nosečnosti se vam zna zgoditi, da vam stopala in gležnji zatečejo in da imate kar naenkrat za eno številko večjo nogo. Zato se priporoča udobna obutev kamor pa ne sodijo čevlji z visoko petko. Čevlji z visoko peto lahko vodijo tudi k nepravilni drži, ki vam lahko povzroci dodatne bolečine v križu. Če brez tovrstnih cevljev ne morete preživeti, pa se odločite vsaj za čevlje z nizko peto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja