Novi načini izkoriščanja prostora

Število ljudi vedno bolj narašča in prostorov za stanovanja zmanjkuje. Stiska s prostorom je vedno večja in tega se zavedajo tudi proizvajalci pohištva. Proizvajalci pohištva so tako odkrili novo tržno nišo, in sicer proizvajanje miniaturnega in prilagodljivega pohištva (na primer sedežna garnitura, ki se spremeni v posteljo). Za razliko od naših starih staršev, ki so gradili velike hiše, poskušajo današnje generacije graditi čim bolj ekonomične hiše in prostore znotraj njih tudi čim bolj izkoristiti.

Prostori torej niso veliki, zato pa je pomemben izkoristek vsakega centimetra. Značilnosti miniaturnega pohištva so, da so dimenzije čim manjše, samo pohištvo pa kljub temu praktično in uporabno. Tako pohištvo lahko najdemo v trgovskih centrih, pri samostojnih podjetnikih, pa tudi na internetu. Prilagodljivo pohištvo je pohištvo, za katerega je značilno, da lahko z enim izdelkom zadostimo potrebi po vsaj dveh izdelkih oziroma, da določen kos pohištva sami oblikujemo tako, kot si želimo. Tako na primer obstajajo kuhinjske mize, ki se zložijo v kavne mizice, omare, iz katerih se izvleče postelja ali pa tudi sedežne garniture, ki se spremenijo v posteljo.

Predvsem slednje so zelo popularne pri družinah, ki so v stiski s prostorom, saj sta prav sedežna garnitura in postelja dva od kosov pohištva, ki zavzameta največ prostora. Prilagodljiva sedežna garnitura je narejena iz materialov, tako kot vsaka normalna garnitura. To je lahko tekstil, usnje, … za ogrodje pa les, kovina, in tako dalje. Edina razlika je v tem, da lahko spreminjamo njeno obliko. Ogrodje torej ni stacionarno, ampak vsebuje mehanizme, tako da se lahko oblika s potegom pod določeno silo spreminja.

Po potrebi jo torej lahko razvlečemo v posteljo, dodajamo in odvzemamo blazine, in drugo. Take sedežne garniture imajo različne oblike, po potrebi pa vam jih lahko izdelajo tudi po naročilu. Njihova prednost je predvsem manjša poraba prostora in pa hitra prilagodljivost. Pri nakupu take sedežne garniture je potrebno biti previden, posebno pozornost nameniti prav njenemu mehanizmu in že v trgovini preizkusiti, kako se bo oblika sedežne spreminjala. Določeni mehanizmi so namreč lahko slabo narejeni, tako da se bo taka sedežna garnitura hitro obrabila ali pa celo sesedla. Če mehanizem ne deluje gladko, se nikar ne prepričujte, da bo doma drugače, ampak si raje oglejte še kakšno drugo ponudbo.

Oglejte si ponudbo modernih sedežnih garnitur podjetja Kopač ali poiščite vašo novo sedežno garnituro na spletni strani zakelj.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja