Odlična otroška igrača, ki spodbuja ustvarjalnost

V naravi vsakega otroka oziroma kar vsakega človeka je, da se želi igrati. Predvsem pri malih otrocih pa je zelo pomembno tudi na kakšen način se igra izvaja. V zadnjem času se na trgu pojavlja ogromno igrač, ki poneumljajo otroke. Enako bi lahko rekli tudi za sodobne risanke, ki niso nič kaj inovativne in ustvarjalne, kot so bile tiste iz našega otroštva. Zato je vsaka igrača, ki spodbuja otrokovo ustvarjalnost prava osvežitev.

Ena najboljših takih igrač v zadnjem času so leseni avtomobilčki Automoblox, ki so zasnovani na način, da jih lahko otroci razstavijo in ponovno sestavijo. S tem se spodbujajo njihove motorične sposobnosti in ustvarjalnost. Avtomobilčki so zasnovani tako, da lahko otrok pri sestavi svojega unikatnega avtomobilčka uporablja sestavne dele iz različnih avtomobilčkov, s čimer se spodbuja otrokova inovativnost. Obenem pa ima igrača zaradi teh lastnosti neomejene možnosti in se je otroci ne naveličajo zlahka.

Avtomobilčki so različnih modelov (coupe, terensko vozilo, pickup, sedan…), vsak model pa ima svojo barvo.  Vsak avtomobilček je mogoče razstaviti na sestavne dele zaradi česar so na nek način vozilo in sestavljanka v enem. Igračo sestavljajo lesena karoserija iz brezovega lesa, polikarbonatna kolesa, pnevmatike iz gume, plastični potniki in polikarbonatni zgornji del.

Barvne kombinacije avtomobilčkov spodbujajo otrokovo zaznavo barv in učenje le-teh.  Omenjena igrača, torej spodbuja razvoj ključnih sposobnosti pri majhnih otrocih.

Ob vseh pozitivnih lastnostih, ki jih ta igrača nudi odraščajočemu otroku je tudi izredno lepo dizajnersko oblikovana. Automoblox-e je namreč ustvaril Patrick Calello, ki je strokovnjak s področja industrijskega dizajna. Idejo za to igračo je dobil že med študijem in jo potem več let izpopolnjeval dokler niso postali tako uporabna igrača, kot so danes.

Avtomobilčki Automoblox so zaradi svoje inovativnosti in koristi za otrokov razvoj prejeli že več priznanj. Največje priznanje zanje pa je to, da se vaši otroci ne bodo mogli ločiti od njih.

Zaradi vsega zgoraj naštetega so avtomobilčki Automoblox izvrstno darilo za otroke in morda tudi nekoliko starejše avtomobilistične navdušence.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja