Optimizacija spletne strani ali oglaševanje?

Dandanes več ni dovolj, da zgolj naredimo spletno stran in jo postavimo na splet, saj je konkurenca vsepovsod zelo močna. Če za primer vzamemo ključno besedo izdelava spletnih strani ter jo preverimo z orodjem za preverjanje ključnih besed na iskalniku google, lahko kaj kmalu ugotovimo, da je konkurenca v tej niši zelo močna in da samo izdelana spletna stran, kjer bomo predstavili naše storitve ne bo prinesla pomladi.


Podatek o tem, da je konkurenca zelo močna pa nam pove, da bomo morali vložiti ali veliko dela in časa za optimizacijo spletne strani ali pa nekaj denarja, v primeru oglaševanja. Ker pa optimizacija ni enodnevno opravilo je pa kristalno jasno, da rezultati ne bodo vidni takoj, temveč bo za vidne rezultate potrebnega nekaj časa, dela in pretečenega znoja.

V kolikor smo prišli do faze ko je spletna stran narejena in postavljena, se pravi takrat ko je vidna na spletu, se pa komaj začne dolga pot do tiste faze, ko bomo začeli pridobivati prve stranke.

Optimizacija spletnih strani je tek na dolge proge, kar pomeni da se je potrebno z optimizacijo spletne strani ukvarjati tudi po tem, ko smo na željenem mestu za določeno ključno besedo, saj v nasprotnem primeru začne naša spletna stran za te ključne besede drseti po lestvici navzdol, kar pa posledično pomeni manj organskega prometa na našo spletno stran. Seveda je vse odvisno od tega za kakšne ključne besede želimo rangirati visoko v iskalnikih oziroma koliko podobnih strani cilja na te ključne besede.

Medtem ko je pa oglaševanje malenkost drugačna tema. Pri oglaševanju imamo srečo, da imamo širok nabor spletnih mest, kjer želimo oglaševati, nekaj zelo učinkovitih spletnih mest za oglaševanje npr. Facebook (velika možnost ciljanega oglaševanja, možnost izbire geolokacije, itd.) in pa Google Adwords (oglasi se nam pojavljajo pri iskanju preko iskalnika Google).

V kolikor Vas zanima več o optimizaciji spletnih strani ali pa zgolj izdelava spletnih strani nas lahko kontaktirate preko kontaktnega obrazca na spletni strani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja