Otroški voziček

Med številno otroško opremo, ki jo mora imeti vsak starš, spada tudi voziček. Otroški voziček bodo nekateri otroci in njihovi starši uporabljali dalj časa, drugi bodo prej začeli samostojno hoditi, a dejstvo je, da jih bodo vsaj nekaj časa potrebovali vsi.

Izbirate lahko med številnimi znamkami. Če omenimo le najbolj prepoznavno in cenjeno, je to prav gotovo italijanski Peg Perego voziček. Ta voziček prodajajo prav v vsaki otroški trgovini z vozički, a so pogosto tudi precej dražji od ostalih, čeprav obstajajo še številni precej dražji otroški vozički.

Ena izmed bolj pomembnih lastnosti, ko kupujete voziček, je stabilnost. Pričakovati moramo, da se bo otrok veliko gibal in ne bo le mirno sedel v vozičku, tako da je nestabilen voziček lahko hitro vzrok za kakšno poškodbo. Obstajajo vozički na treh in štirih kolesih. Številni starši trdijo, da je voziček na štirih kolesih precej bolj stabilen, a pogosto se lastniki vozičkov s tremi kolesi ne strinjajo. Dejstvo je, da stabilnost vozička ni odvisna le od števila koles ampak tudi od razporeditve le-teh, širine vozička, višine ter številnih drugih lastnosti. Najbolje, da pred nakupom voziček preizkusite in poskušate oceniti, če je dovolj stabilen ali ne.

Poznamo različne vozičke, ki so namenjeni različnim starostim. Tako so postali zelo priljubljeni vozički 2v1 in 3v1. Dokler otrok ne sedi samostojno boste potrebovali košaro, kasneje športni del, včasih pa še lupinico. Pred nakupom premislite, kaj vse boste potrebovali, svetujejo vam lahko tudi prodajalci v otroških trgovinah, ki imajo običajno kar precej znanja in potrebnih izkušenj.

Ne pozabite, da otroške vozičke prodajajo številne prodajalne, tako da pred nakupom določenega modela vedno preverite, če vaš prodajalec res nudi najboljše pogoje nakupa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja