Pisarniško pohištvo po merah vseh!

Delovno okolje je izredno specifičen prostor, ki pri opremljanju zahteva temeljit premislek z željo, da bo kakovostno izpolnil svoj namen, ki je ustvariti prijeten delovni ambient in hkrati sporočati strankam ter poslovnim partnerjem, da je to zanesljivo, uspešno in organizirano mesto.

V pisarnah zaposleni preživijo vsaj tretjino dneva, zato je le-to zanje velikokrat tudi izvor obremenitev, ki izvirajo iz vse bolj stresnega načina dela in hitrega delovnega tempa. Za potrebe pisarniškega življenja ter tudi za maksimalno udobje zaposlenih mora pisarniško pohištvo smotrno vključevati vse bistvene elemente, od funkcionalnih pisarniških omar, miz, stolov, regalov, do predalnikov, obešalnikov in drugih pripomočkov, ki omogočijo brezskrbno in gladko delovanje. Le tako bo namreč tudi delovna sposobnost zaposlenih visoka in bo lahko zadovoljila vse standarde, ki jih morajo danes izpolnjevati.

Prav tako pa naj bo pisarna opremljena z mislijo na stranko! Pisarniško pohištvo mora biti zato smotrno umeščeno v prostor, priporočljivo je tudi, naj bo svetlih, toplih in prijetnih barv, predvsem pa z veliko svetlobe, nikoli ni odveč niti kakšna rastlina, ki poslovnemu prostoru vdahne življenje. Ker si dandanes pri opremljanju lahko privoščite več barvitosti, lahko pisarno brez skrbi popestrite z živahnimi in igrivimi dodatki, ki v osebah vzbujajo kreativnost in sproščenost in tako zagotavljajo kreativno delovno središče in prijeten ambient tudi za obiskovalce.

Pisarne se danes opremljajo upoštevajoč dva vodilni smeri; prva je zagovornica klasike in tradicije, ki preferira bolj masivno in dominantno pohištvo. Takšno pisarniško pohištvo zagotovo dobro sodi v velike in izbrane prostore, direktorske pisarne in konferenčne dvorane ter ima pečat moči in veličastnosti. Druga usmeritev sledi bolj modernim smernicam prostorov, katerim so ljubi sodobna estetika, čiste in nevpadljive linije ter ločevanje delov s pregradnimi stenami, ki dajejo vtis prostranosti in odprtosti. Takšna je primerna za manjše pisarne in vse kreativne delovne prostore, ki so organizirani v ekipno delo in ki spodbujajo sodelovanje ter interaktivnost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja