Prehrana brez glutena

Ko prehrana brez glutena lahko postane tudi vaša izbira izdelkov zdrave prehrane in življenja!

Vsi, ki se ne srečujete s celiakijo ste zagotovo že slišali za prehranske izdelke in hrano brez glutena. Pri izdelkih brez glutena gre za vrsto hrane ki ne vsebuje glutena takšna hrana in izdelki pa niso primerni zgolj za posameznike s celiakijo, ampak tudi za običajne ljudi, kateri  prisegajo na zdravo prehrano.

Z uživanjem prehrane brez glutena si lahko precej izboljšamo svoje prehranske navade, kar pa ima več kot pozitiven vpliv na naše počutje in seveda samo zdravje. Si tako želite več energije in bolj zdrav način prehranjevanja ter življenja. Pravi odgovor je prehrana brez glutena.

Celiakija mogoče sprva predstavlja ogromno oviro pri svobodi prehranjevanja, a ko se enkrat navadimo za prehrano in izdelke brez glutena je izbira ter priprava obrokov lahko prav tako zabavna, kot pri hrani z glutenom.

Vse več ljudi se zaradi preobremenjenosti odloča za korenito spremembo življenjskega sloga in stila, kamor spada tudi vsakdanja sprememba prehranskih navad. Naj kot veliko zanimivost dodamo, da se tudi mnoge slavne osebnosti, kot je npr. Oprah Winfrey odločajo za uživanje prehrane brez glutena pa čeprav nimajo omejitev pri izboru hrane zaradi celiakije.

Živilom brez glutena pripisujejo tudi nekatere unikatne lastnosti, kot so: zmanjševanje tveganja obolenja za srčno-žilne bolezni, zmanjševanje verjetnosti pojavitve nekaterih vrst rakavih obolenj, v nekaterih ameriških raziskava celo omenjajo, da hrana brez glutena prispeva k daljši življenjski dobi.

Ne glede nato ali ste oseba s celiakijo, prehrana brez glutena lahko postane tudi vaša izbira izdelkov zdrave prehrane in življenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja