Spletna stran kot nepremičnina

Mnoga podjetja menijo, da so svojo spletno domačo nalogo opravila s tem, ko so si dala postaviti spletno stran. Dobro, vsekakor je to v redu, a vprašanje je, če je to dovolj, če želijo na spletu tudi zmagati.

Še vedno je namreč mnogo ljudi, ki menijo, da imajo s postavljeno spletno stranjo zagarantirano tudi visoko uvrstitev na Googlu. A temu ni tako in tudi biti temu ne more tako. Vsak dan se ustvari 3 milijone novih spletnih strani – in mnogo je podjetij, ki tekmujejo v isti panogi – in prav vsa bi si seveda želela biti prvi zadetek pri rezultatih na Googlu in drugih iskalnikih. A že po logiki mora biti jasno, da če si to želijo vsi – potem zadeva ne more biti tako preprosta, da bi zanjo zadostovala že samo spletna stran.

Spletno stran si lahko predstavljamo tudi kot neko nepremičnino – že lepo torej, da imamo (spletno) streho nad glavo, vendar pa je vprašanje ali bo ta nepremičnina tudi obiskana, odvisno od njene pozicioniranosti. Torej – ali je slednja v središču mesta, kjer je tudi velika koncentracija ljudi in potencialnih strank, ali pa nekje na podeželju, v majhni vasici, ki je nihče ne pozna. Podobno velja tudi za spletno stran. Ali je slednja vidna na Googlu na prvi strani in po možnosti med prvimi zadetki, ali pa šele nekje na deseti strani, kamor ne zaide tako zlepa prav veliko potencialnih obiskovalcev ali strank. Zgraditi spletno stran je torej podobno kot zgraditi nepremičnino. Lokacija slednje pa je drugi del enačbe, za katero mora biti ravno tako poskrbljeno.

Strošek izgradnje npr. gostilne je enak, ali jo naredimo v središču mesta – npr. na Čopovi, ali pa v neki odmaknjeni in redko poseljeni vasici. Lokacija je torej tista, ki določa ceno obiska. To pa seveda ne pomeni, da izgradnja dobre nepremičnine ali pa spletne strani ni pomembna. Še kako je pomembna, saj potem, ko že pridobimo stranko, da pristopi k nam, zelo odtehta ali jo bo prostor oz. spletna stran pritegnila ji nudila, to kar išče in bila pri tem prijetno presenečena, ali pa jo bosta nepremičnina oz. spletna stran odbili od nadaljnih obiskov in kakršnegakoli nakupa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja