Spletna trgovina za vsakogar

Že nekaj desetletij je preteklo, ko sta bili viziji podjetij Apple in Microsoft, da bi pripeljali osebno računalništvo v vsak dom. In kot kaže jima je več kot uspelo. Dandanes je v domovih ponavadi več kot le ena računalniška naprava – imamo pametne telefone, prenosnike, tablične računalnike in tudi še namizne različice. Marsikdo pa tudi že kakšen strežnik, s katerega ima dostop do filmov, fotografij in glasbe od koderkoli po hiši ali celo izven.

Morda bi bil sedaj čas, da bi podobno geslo uvedli tudi za spletne trgovine. Zakaj pa ne? Spletna trgovina za vsakogar. Tudi telefone imamo vsak svojega – in ne enega skupnega za celo gospodinjstvo, zatorej bi tudi prodajali lahko prav vsi kaj. Pred nedavnim obiskom v Ogleju, v Italiji, so na nedeljski tržnici stojničarji prodajali poleg izdelkov domače obrti ter umetnin, tudi takšne stvari, ki bi se jih pri nas morda celo sramovali prodajati in bi jih gladko vrgli v smeti. Stare rjaste povsem navadne klešče, rabljene vijake in žice, stare radie – a ne govorimo nujno o 40 let starih napravah, temveč tudi takih, morda kakšnih 15 ali 20 let starih, ki še zdaleč nimajo kakšne pomembne zgodovinske vrednosti, v trgovini pa je moč za zelo malo denarja kupiti kaj dosti boljšega. Vse to so prodajali. A to je le primer, iz katerega se lahko naučimo, da ima marsikatera stvar določeno vrednost – za nekoga, nekje, zato se je smiselno vprašati, s čim vse se je možno ukvarjati in kaj bi lahko ponudili trgu, da bi bilo še komu zanimivo.

Spletna trgovina omogoča točno to – da nam ni potrebno iti niti na tržnico – prodajamo lahko direktno preko spleta, in to ne le v nedeljo dopoldne, temveč vse dni v tednu, in ja… 24 ur na dan. Glede na res nizke stroške vzpostavitve spletne trgovine, si jo res lahko privošči marsikdo. Manj kot stane enoletno obvezno zavarovanje za avto, v vrednosti enega boljšega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika, nekih poceni počitnic ali tu nekje se torej giblje lahko cena spletne trgovine, ki nam potem služi še dolgo vrsto let, kot prodajni kanal. Torej spletna trgovina za vsakogar je lahko resnično slogan nove ere.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja