Telefoni – naprave brez katerih ne gre

Če bi naredili spisek naprav, brez katerih ne bi mogli živeti in se jim pod nobenih pogojem ne bi želeli odreči, bi bili verjetno prav telefoni na prvem mestu ali vsaj uvrščeni nekje na vrhu tega seznama.

Danes so telefoni dobrina, ki jo imamo za samoumevno in brez njih bi bila naša zmožnost dogovarjanja za srečanja in podobne stvari bistveno slabša. Verjetno ste tudi sami že kdaj opazili, kako težko ste preživeli dan ali dva, če ste telefon pozabili ali izgubili.

Verjetno razlog za to tiči tudi v tem, da so telefoni danes bistveno več kot pa le naprave, ki bi omogočale pogovor med dvema osebama. Celo osnovna funkcija, torej klicanje, se je z leti bistveno izboljšalo in danes številne naprave omogočajo konferenčne klice, še bistveno večje razlike so na drugih področjih. Tako je telefon, predvsem mobilni telefon danes za marsikoga skoraj edini stik s svetom, saj poleg klicev uporablja mobilni telefon tudi za branje in pošiljanje elektronske pošte, Facebook in brskanje po internetu.

Pri vseh teh stvareh se mobilni telefoni danes že odlično obnesejo, tudi spletne strani so v veliki večini že prilagodile svojo podobo, tako da se le-ta dobro prilega tudi tako majhnim zaslonom kot jih imajo mobilni telefoni. Žal je hitrost interneta še vedno zelo slaba, če niste povezani na kakšno brezžično omrežje in prav gotovo je to najšibkejši člen v tej verigi.

Ko se bosta izboljšala hitrost in prenos podatkov bomo lahko govorili o tem, da mobilni telefon odžira del trga tudi prenosnikom in osebnim računalnikom, zaenkrat pa so verjetno le redki pripravljeni zavreči svoj računalnik in uporabljati le telefon.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja