Vezava denarja

V današnjem času težje zaslužim kakšen euro viška, prihranke iz preteklosti pa bi rad karseda pametno naložil. Spominjam se časov, ko je posel z borzo cvetel in takrat se nisem nič spraševal, takrat sem točno vedel, da je najboljše poslovati z delnicami. Danes žal ni tako. Premišljujem naprej in zavedam se, da tudi trg z nepremičninami ni več tako stabilen, saj je vrednost le teh vsako leto nižja.

Zaenkrat imam denar vezan na najbližji banki, ampak z obrestno mero nisem zadovoljen, na žalost pa nimam ne volje ne časa, da bi med 22 bankami v Sloveniji izbral najugodnejšega ponudnika, ki mu zaupam in mi zagotavlja stabilno naložbo.

Veliko dam na mnenje najbližjih in prijateljev, zato sem o varčevanju najprej vprašal njih. Nihče mi ni dal zadovoljivega odgovora, resnično so bili vsi enako zbegani kot sam, dokler mi ni sodelavec povedal za portal, kjer se s kuponom opravi vezava denarja, kjer so vsi depoziti na enem mestu, povrh vsega pa imajo še najboljšo obrestno mero v Sloveniji.

Sprva sem bil skeptičen, da ni to samo ena od mnogih prevarantskih spletk, nakar sem izvedel, da Slovenija na podlagi zakona o bančništvu jamči za njihove vloge do 100.000€, se pravi, da mi v 20 dneh vrnejo denar, če moja banka bankrotira. Ker sem poslovni moški z malo prostega časa in mi tekanje od banke do banke predstavlja samo izgubo časa, me je razveselil tudi podatek, da mi ni potrebno menjati banke, če hočem skleniti depozit.

Vesel sem, da se je končno nekdo spomnil na nekaj tako naprednega in tako potrebnega v današnjem hitrem tempu življenja, kajti večino stvari se da urediti kar preko spleta in elektronskih sporočil, kar je velika prednost pred ostalimi bankami. Naložba ni tvegana, saj je vse transparentno in lahko predvidim donos.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja