Cena montažne hiše in njihova gradnja

Zaradi predhodne izdelave in izgradnje montažnih elementov na tekočem traku v proizvodnji je njihova cena manjša

Kupci lahko običajno pričakujejo, da bodo za montažno hišo plačali manj kot za klasično grajeno hišo ali zidano hišo. Montažne hiše in domovi ne ponujajo veliko cenejše prilagoditve, vendar se sami materialni stroški zmanjšajo prav zaradi predhodne izdelave in izgradnje montažnih elementov na tekočem traku v proizvodnji ali proizvodnih halah.

Ker so montažne hiše sestavljene iz montažnih elementov so njeni deli, kot so okna in stene, enakomernih ter natančnih dimenzij, tukaj pa hkrati ni nobene potrebe po kvalificiranih delavcih saj so elementi natančno kot “lego kocke” zasnovani in sestavljeni v proizvodnji kar pa zniža ceno montažne hiše in dejanske stroške. Tudi pri podjetjih katera se ukvarjajo s prodajo montažnih hiš, za razliko od večine drugih posameznih trgovcev, lahko kupite montažne elemente v razsutem stanju, katere vam nato izdobavijo vi pa jih sestavite z le malo vašega znanja. Montažne hiše so zgrajene v zaprtih prostorih in stran od vremenskih vplivov in prav to je prav to zmanjšuje zamude in nadaljnje stroške ter samo ceno montažne hiše. Montažne hiše, so kot hiše in stanovanja zgrajena iz lesene osnove in velikokrat nimajo fiksne cene tako da se lahko kupci pogajajo o sami ceni montažne hiše. Na splošno lahko pričakujejo, da bodo za montažno hišo plačali za 10 do 25 odstotkov manj kot za hišo zgrajeno po klasični zidani metodi in gradnji.

Značilno je, da je danes zemljišče skoraj, da največji denarni izdatek za pri gradnji montažne hiše. Tako je glede na izdatke, montažna gradnja drugi velik strošek pri načrtovanju gradnje montažne hiše.

Ljudje, ki se odločijo za montažno hišo se v njej počutijo udobno na lastnih temeljih, življenje v takšni hiši pa je prijetno, udobno in bivanjsko sproščujoče. Obstajajo pa tudi drugi predpisi za stavbe, vključno z omejitvami, z raznimi zahtevami kot so elektro in vodna soglasja ter pristojbine . Nekatera podjetja ponujajo to v okviru svojih storitev – za doplačilo seveda.

Ko imajo kupci in investitorji zemljišče in hočejo samo montažno hišo, je lahko financiranje tisto katera je največja ovira. Industrijski montažni objekti in hiše se ne štejejo za nepremičnine, dokler niso fiksno zgrajene in popolnoma zgrajene ter dokončane za namestitev končnega porabnika, tako da je bolj težko dobiti financiranje za njih.

Več o tem si lahko preberete na blogu o gradnji montažnih hiš: gradnja.blog.com; zelenaoaza.blog.siol.net

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja