Dopust na jadrnici

Dopustovanje na jadrnici so sanje mnogih običajnih ljudi, ki mislijo, da je to rezervirano samo za bogataše. Vendar že dolgo živijo v zmoti. Najem jadrnice vas ne pride bistveno več kot dopust v hotelu ali najem apartmaja. Seveda se ne da primerjati doživetij, ki jih doživite na jadrnici. Na jadrnici imate do morja le korak, si predstavljate, da lahko zjutraj ko se zbudite , skočite v kristalno čisto vodo, ki je oddaljena samo dva koraka od vaše postelje, vsako jureo ali večer imate drug razgled, sproti se lahko odločate, kaj boste videli, kje boste spali… in še bi lahko našteval. Najem jadrnice bo za vas prava avantura, ne le dopust.

Tudi lokacijo najema jadrnice lahko izbirate. Običajno se največ Slovencev odloči za jadranje v Jadranu. Tisti bolj izkušeni in stari mački pa se radi odpravijo tudi južneje v Grčijo in ostale jadralske destilacije. Če ste začetnik, vam vsekakor priporočamo Jadran. Zaradi konfiguracije terena, naravnih danosti in množice otokov z prelepimi plažami, ki vam nudijo zavetje pred nevihtami in premočnimi vetrovi, je največ izhodiščnih marin kjer lahko najamete jadrnico v srednjem Jadranu od Zadra do Splita. Za jadrnice skrbijo čarterske agencije, ki vas v primeru najema jadrnice tudi sprejmejo in vam jadrnico oddajo. Za sam najem pa običajno skrbijo agentje sirom po Evropi oziroma agencije, ki se ukvarjajo z najemom jadrnic. Za najem jadrnice potrebujete tudi izpit za voditelja čolna. Izpit lahko opravite v Kopru , enkrat mesečno pa jih prirejajo tudi v Ljubljani. Za samostojno plovbo z jadrnico in najem jadrnice pa potrebujete še opravljen tečaj in izpit VHF GMDSS. Seveda po po teh izpitih nimate izkušenj za samostojno upravljane jadrnice, zato je fino, če se na začetku odpravite na jadranje iz izkušenim skipenjem, ki pa ga lahko tudi najamete.

Če smo vas navdušili in so se vam pojavila nova vprašanja si več informacij oglejte na naši strani http://www.najemjadrnice.jezakon.si/.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja