Kako do kredita?

Veliko vprašanj se postavlja pri najemu kredita tako kreditojemalcu kot bankam. Vsi bi radi imeli nekaj od kredita, vsak bi rad kar največ iztržil. Banke se za svoje stranke borijo, je pa tudi res, da zahtevajo čedalje več podatkov od kreditojemalcev.

Vprašanja kot so: ste naš komitent, imate redno zaposlitev, kakšni so vaši prihodki, kje ste zaposleni, kakšno je vaše zdravstveno stanje, ste kasko zavarovani za primer smrti in podobno so stalnica v naših bankah. Banke včasih zanimajo tudi vaši prihranki. Zato se pogajajte za najboljše pogoje glede na vaše izhodišče. Vztrajnost se poplača. Tudi pri najemu kredita gre za poslovni odnos, kjer se podpiše pogodba in je zavezujoča za obe strani.

Pozanimajte se za kreditne pogoje različnih bank. Vzemite si čas in se sprehodite od ene do druge. Referenti za kredite so navadno vedno na voljo, ponekod pa se je potrebno najaviti. Bodite proaktivni in naredite za svoj denar kar se da največ. Ne pustite, da banke peljejo vodo na svoj mlin. Pokažite svoje poglobljeno znanje in naredite malo raziskavo o kreditiranju glede na vrsto kredita, ki ga želite. Splačalo se bo. Pri kreditih se morajo srečati tako vaši interesi kot tudi interesi banke.

Vedeti morate, da pri kreditih velja, da morate biti vi kot kreditojemalec kreditno sposoben, kredit pa mora biti ustrezno tudi zavarovan. Banke nas dobesedno bombardirajo s ponudbami o ugodnih kreditih, ko pa pridete dejansko na posvet se stvari začnejo zapletati. Pomembno je, da ste v veliki meri seznanjeni z večino ponudb, ki jih banke oglašujejo ter morebitnimi zapleti, ki lahko nastanejo, ko se resno začnete zanimati za kredit.

Več o tem si lahko preberete tukaj: Stanovanjski krediti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja