Miselne igre

Dandanes igra skoraj vsak igre. Če ne klasične PC igre, pa igre preko spleta oz tako imenovane flash igre. Tako poznamo več podvrsti teh iger, recimo avto igre, streljaške igre, arkadne igre ali pa miselne igre.

Sam imam najraje miselne igre, predvsem ker sem mnenja, da s tem treniraš tudi svoje možgane. Hkrati je to sprostitev in “učenje”.

Najbolj razširjena in vrjetno najstarejša miselna igra je tudi šah, katerega pa ne zna igrati vsak. Tukaj veljajo različna pravila, partije lahko trajajo po par ur, premisliti je porebno vsako potezo, ki jo naredimo. Je po mojem mnenju ena izmed najbolj zahtevnejših miselnih iger.

Potem imamo tudi razne izpeljanke šaha, recimo kitajski šah itd.

Tudi poker ni več tako neznan. Je mešanica igre na srečo in miselne igre, saj potrebuješ dobro strategijo in moraš poznati karte. Tudi matematika ti tukaj ne škodi. Vsekakor pa je tale igra v zadnjem času vedno bolj popularna, skoraj vsak že zna igrati poker, mislim da celo več ljudi zna igrati poker kot pa šah!

Tetris, igra, ki je osvojila naše srce, ko smo dobili teletekst ter prve video igre. Tetris je neskončna igra, odvisna od tvojega hitrega razmišljanja ter reakcije, kam in kako boš obrnil lik ter zgradil kocke skupaj.

Izpeljanke iz tetrisa so razne kroglice, ki jih streljamo ali pa zbiramo v istih barvah, da kasneje izginejo. Takšne igre so zelo priljubljene preko spleta ter veliko jih je.

Ne smemo pa pozabiti na klasiko – spomin! Tukaj pa kaj dosti vrjetno ne rabim povedati, kaj je to. Skatka odvisno koliko kartic imaš, potem pa tisti, ki jo odpreš, poiščeš par. Vse je odvisno od spomina, kje je katera.

Mešanice miselnih in zabavnih iger pa so razne Angry Birds, Bad Piggies, Cut The Rope in podobne. Nekatere so dobre, druge pa le slaba rekonstrukcija nečesa, kar ne bo nikoli zaživelo. Vse je pa odvisno od okusa posameznika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.