Prodaja d.o.o.

Prodaja d.o.o. podjetja je ena izmed oblik, katere se vse več oseb kakor tudi pravnih oseb poslužuje, da se znebi birokratskega dela ustanavljanje družbe z omejeno odgovornostjo. Tak način nam prihrani tudi vložek v začetni zakonsko predpisani osnovni kapital podjetja, ki je pri nemalokateremu podjetniku na njegovih začetkih velik problem.

Z prodajo d.o.o. podjetij se ukvarjajo za to specializirana podjetja, ki nam tudi garantirajo, da je podjetje ob prepisu “čisto”, oziroma prosto dolgov. Kar se tudi pri notarju z pogodbo o prenosu overi. Prodajalec namreč jamči, da če kupec naleti ne neka zapadle terjatve do tega podjetje, ki ga je kupil, bo on sam poravnal te dolgove.

V samem paketu podjetja večkrat dobimo tudi bančni račun, ki je nov in neobremenjen. Dodatno se lahko dogovorimo tudi za računovodstvo, izdelavo spletnih strani, gostovanja le-teh, postavitev oglaševalske spletne kampanije, izdelave žigov vizitk, logotipa podjetja, optimizacije spletnih strani,…

Prodaja d.o.o.

Večkrat so naročniki takih podjetij tudi tujci, ki si želijo v Sloveniji oz. Šengenu pridobiti delovno vizo. Tako se ustanovi podjetje, kjer se la-ta oseba zaposli, direktor mora v tem primeru biti rezident republike Slovenije. Kot prvo se pridobi davčno številko, vloži vlogo in po odobritve le-te prične s poslovanjem. Tako dovoljenje običajno velja 2 leti, nato je je potrebno obnoviti.

Usluga za odpiranje podjetja v Sloveniji in polog osnovnega kapitala se vije v rangu par stotakov ter plačilo notarskega prepisa, ki je obvezen za to vrsto posla. V kolikor posameznik sam razpolaga z 7.500 eur ustanovnega kapitala ga le-ta lahko sam položi in podjetje ustanovi preko državnega portala za ustanavljanje podjetij – eVEM. Sicer pa je celotna procedura in birokracija kompleksna, ter možna le za enoosebne družbe in ne za večosebne. Vse kar je več kot en lastnik družbe, oz. družbenik, moremo urejati pri notarju, kar stroške neprimerno poveča. Predpis republike Slovenije je, da morajo večlastniške družbe z omejeno odgovornostjo biti ustvarjene in prepisane pri notarskih pisarnah. V cenah te storitve ni nekih razlik, saj so predpisane.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja