Spletni imenik

Imeniki spletnih strani veljajo kot orodje s katerim si pomagamo pri optimizaciji spletnih strani. Vendar pa imajo nekateri imeniki relativno veliko obiskovalcev kar pomeni, da je spletni imenik lahko tudi posrednik, ki bo nekaj obiska posredoval tudi na našo spletno stran. Pri vpisu strani v spletni imenik pa moramo biti pozorni tudi kakovost imenika.

Predvsem na to kako je imenik vzdrževan. Namreč, če je naša stran vpisana v spletnem imeniku, ki po večini vsebuje nekakovostne in SPAM vpise nam tak vpis lahko prinese več škode kot koristi. Sicer v zadnjem času povezave iz spletnih imenikov naj nebi prisostvovale k boljšim rezultatom pri optimizaciji. Vendar pa kot rečeno, če je imenik spletnih strani vreden vpisa škoditi verjetno ne more.

Za najboljši spletni imenik velja DMOZ, ki je na spletu že od leta 1998. Žal pa je potrebno kar nekaj truda, da moderatorji odobrijo (če sploh ga) vpis naše spletne strani. Pri vpisu strani v razne spletne imenike je treba biti pozoren, da izberemo najustreznejšo kategorijo za našo stran in seveda podamo primerne podatke – ključne besede, opis in naslov naše spletne strani. Običajno spletne strani vpisujemo v več imenikov.

Pri tem je zelo priporočljivo, da v vsak spletni imenik vpišemo unikaten oziroma edinstven opis, saj je že splošno znano, da Google ni ravno ljubitelj podvojene vsebine. Iskanje primernih spletih imenikov je lahko kar težavno, saj so mnogi privatni in so zato zaprti za nove zunanje vpise. Najdemo pa tudi nekaj plačljivih. Cena vpisa v spletni imenik je običajno zelo nizka in se začne že pri enem evru.

Taki imeniki veljajo za kakovostne saj ni avtomatiziranih vpisov. Nizka cena pa tudi ne sme biti ovira, če pridobimo kakovostno povratno povezavo. Seveda, če je povezava res kakovostna. Plačljive vpise pa po navadi nudijo tudi brezplačni spletni imeniki. V zameno za plačilo lahko vašo povezavo izpostavijo, uvrstijo višje v kategoriji ali pa celo uredijo, da je vaš vpis vedno objavljen na prvi strani spletnega imenika.

Uporabite priljubljen iskalnik Google in poiščite vam primerne in kakovostne spletne imenike. Do enega lahko pridete s klikom tukaj. V tem je običajni vpis brezplačen. Moderator pa se tudi trudi obdržati imenik spletnih strani na visoki ravni in ročno odobri ali zavrne vpis.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja