Velika noč in dekoracija

Dekoracija in barvanje jajčk za veliko noč!

Velikonočne dekoracije z jajci

Okraševanje in barvanje velikonočnih jajčk, ter krašenje in opremljanje notranjih prostorov za veliko noč ima že zelo dolgo tradicijo, katera se nadaljuje še danes. Barve jajčk imajo bogat in simboličen pomen v smislu praznovanja, hkrati pa tudi motivi, ki so poslikani na jajcih predstavljajo ta čas kristjanov. Velikonočni zajčki za veliko noč so zaznamovani kot darilo, enako kot Božiček za božič.

V veliki večini z zajčki obdarujemo otroke v obliki čokolad ali drugih sladkarij. Piščanček ali račke pa so simbol novega življenja, in so pomemben motiv, ki krasi Velikonočne praznike.

Barvanje velikonočnih jajčk, je tako tradicija, kateri se ne moremo izogniti in jo ljubi veliko število umetnikov, posameznikov in seveda najmlajših – otrok. Oglejte si tukaj, kaj vse je mogoče storiti z lupino iz jajc in kako jih lahko pobarvate ali okrasite na svojstven način. Prepričani smo, da boste uživali ob tej čudoviti razstavi dekoracijskih mojstrovin ter del in morda vas kakšna navdihne da jo boste izdelali za velikonočne praznike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja