Cenik spletnih strani in CMS sistemi

Živimo v dobi interneta, v dobi ko vse več ljudi išče informacije na svetovnem spletu in ko si podjetja in samostojni podjetniki enostavno več ne morejo privoščiti poslovanja brez spletne strani. Pa naj bo to spletna trgovina, dinamična spletna stran ali pa zgolj spletna vizitka, kjer se nahajajo osnovni podatki o poslovanju podjetja, vizija in navsezadnje kaj podjetje je in s čim se ukvarja.

Ob postavitvi spletne strani pa naročniki slej ko prej naletijo na cenik spletnih strani. Cenik spletnih strani podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem le teh pa je določen glede malo prej omenjene tipe spletnih strani. Normalno je, da je neka dinamična spletna stran dražja od enostavne spletne vizitke. V začetku razvoja interneta pa pač programiranja neveščim naročnikom ni preostalo drugega, kot da pogledajo cenik spletnih strani in si naročijo storitev. Dandanes je to lažje, predvsem po zaslugi CMS sistemov. To so vnaprej pripravljeni sistemi za upravljanje spletnih vsebin, med najbolj znanimi danes so Joomla, WordPress in pa na primer Drupal.

Tudi za spletne trgovine obstaja kopica CMS sistemov, od Prestashopa, OpenCarta, Magenta in tako naprej. CMS sistemi omogočajo postavitev spletne strani brez predznanja programiranja, oziroma je glavnina spletne strani vnaprej pripravljena.  Sistem enostavno namestimo na strežnik in spletna stran je postavljena. Naprej lahko vse urejamo preko klikov v administratorskih delih, brez programiranja. Na CMS sistemih temeljijo različne strani, na Joomli je na primer postavljena spletna stran univerze v Harwardu, kar priča o sami robustnosti CMS sistemov. Primerni so pa za vse prej omenjene tipe spletnih strani in so dobra rešitev za vse naročnike, ki nočejo usmeriti pogleda na cenik spletnih strani. Največja prednost sistemov za upravljanje s spletnimi vsebinami je njihova cena, so namreč brezplačni. Obenem pa je za najpopularnejše od njih na spletu veliko razširitev in modulov, prav tako pa je zaradi zelo široke uporabe v zadnjih letih enostavno najti pomoč na forumih in spletnih dnevnikih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja