Najem jadrnice na Jadranu

Jadransko morje je iz leta v leto bolj priljubljeno med jadralci iz Evrope in Slovenije. Jadransko morje je izredno lahko dostopno, saj ima odlične avtocestne povezave z zahodno Evropo, poleg cestnih povezav, pa je iz leta v leto več letalskih linij, ki imajo lete na letališče v Zadar in Split. Poleg tega ima izredno prijetno klimo in idealne vetrove za jadranje, ki niso premočni. Izredno razčlenjena obala in veliko število otokov nudijo naravna zavetišča pred slabim vremenom in nevihtami.Tudi ponudba jadrnic je izredno velika in pestra. Tako lahko najamete jadrnice z dvema kabinama dolžine 28 čevljev in vse do 5 kabinskih jadrnic dolžine 52 čevljev. V zadnjem času je tudi vse večja ponudba katamaranov, ki so čedalje bolj priljubljeni. Za razliko od jadrnice nudijo izredno veliko prostora, med jadranjem pa so mnogo bolj stabilni in se ne nagibajo. Slabost katamaranov pa so marine. Ne le da je privez za katamaran enkrat dražji, v poletnih mesecih težko najdete prostor v marini, razen če niste zgodnji.

Posebnost jadranja je občutek svobode, na dlani imate vse nedostopne plaže, ki jih do sedaj sploh niste videli, vsako jutro imate nov razgled, morje pa imate le dva koraka od postelje. Za preživljanje dopusta na jadrnici ali jadranje kot avantura vsako leto navduši več ljudi. Če nimajo izkušenj z upravljanjem jadrnice ali potrebnih izpitov se odločijo za najem jadrnice.

Vse lepo in prav boste rekli, pa kaj ko nimam potrebnih dovoljen za najem jadrnice in upravljanje z jadrnico niti izkušenj. Nič zato, najamete tudi skiperja, ki vas bo poeljal novim avanturam naproti. Skiper je oseba, ki upavlja jadrnico, po želji pa vas tudi poduči o morkih veščinah. Običajno naj bi vsa posadka sodelovala z skiperjem in mu pri upravljanju jadnice pomaga, on pa skrbi za varnost in nadzira plovbo. Ko pridobite izkušnje, pa lahko sami opravite izpit in samostojno najamete jadrnico.

Če želite izvedeti več o najemu jadrnice, vas vabimo da obiščete nasšo stran najem jadrnice in z veseljem vam bomo pomagali. Klasično se jadrnico najame za 7 dni od sobote do sobote, v predsezoni in posezoni pa je možen tudi krajši najem.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja