Z avto kamero do varnejše vožnje

Ste se kdaj vprašali, zakaj je na internetu toliko posnetkov prometnih nesreč iz Rusije? Odgovor je na prvi pogled mogoče razumljiv, a hkrati tudi zaskrbljujoč. Njihova mentaliteta vožnje je na zelo nizkem nivoju, ceste pa so prepolne agresivnih voznikov, ki želijo izkoristiti varne voznike in pridobiti odškodnino iz njihovega zavarovanja. Zato je vedno več vozil opremljenih z avto kamerami, ki neljube dogodke posnamejo in marsikateremu vozniku olajšajo življenje.
Tudi v Sloveniji se v zadnjih letih stanje na cestah drastično poslabšuje. Stresen življenski slog se vse prevečkrat pretvori v agresivno ali razstreseno vožnjo, žalostna posledica tega pa so vse pogostejše prometne nesreče. Veliko prometnih nesreč se zgodi brez morebitnih prič ali pa so le te nepripravljene pričati na policiji ali pred sodišči. To je razlog, da avto kamere tudi v Sloveniji postajajo vedno bolj priljubljene in v nekaterih vozniških poklicih skorajda tudi nujni pripomoček.
Avto kamera AKG-100
Večino avto kamer se namesti zelo enostavno, preko vakuumskega nosilca na vetrobransko steklo, napajajo pa se preko avtomobilske vtičnice. Polnilni adapterji boljših kamer so namenjeni tako 12V avtomobilski električni napeljavi kot tudi 24V napeljavi, ki je pogosta v avtobusih in tovornih vozilih. Najpomembnejša lastnost, po kateri se avto kamere razlikujejo med seboj pa je zagotovo ločljivost. Najboljše avto kamere snemajo posnetke v full HD 1080p resoluciji, pri kateri se brez težav prebere tudi registrske tablice drugih udeležencev v prometu, medtem ko se slabše avto kamere zadovoljijo s skromno 720p resolucijo, pri kateri so posnetki veliko slabše kvalitete. Lastnosti, ki izboljšajo avto kamero so tudi nočno snemanje, zaznavanje premikanja, neskončno snemanje s samodejnim prepisovanjem najstarejših posnetkov, senzorji pospeška in mogoče najpomembnejše, GPS. Vgrajen GPS sprejemnik namreč omogoča kasnejše pregledovanje prevožene poti na računalniku ter zapis hitrosti vožnje na sam posnetek.
Ena redkih avto kamer na slovenskem trgu, ki združuje vse zgoraj napisane lastnosti je avto kamera AKG-100. S svojo enostavnostjo in zanesljivostjo neprestano skrbi za pridobivanje dokazov v vašo korist ter vam prihrani marsikateri sivi las.

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment