Tekaška oblačila Asics

Oprema za tek mora imeti določene lastnosti, ki poskrbijo, da je tek udoben in lahkoten, dober primer takšnih oblačil izdeluje Asics.

superge Asics za tek

Sodobni trendi pri oblačilih za tek in druge športne aktivnosti je v uporabi sintetičnih materialov. Tudi oblačila za tek Asics sledijo tem trendom. Včasih so bila oblačila za tek izdelana iz bombaža. Čeprav gre za kakovosten material, ki je naraven in odgovarja vsem tipom kože, ima eno veliko pomanjkljivost. Med športno aktivnostjo, predvsem pa med tekom, se prične telo izjemno močno znojiti. Če so še vremenske razmere bolj tople, potem se znojenje samo še povečuje. Bombažni materiali znoj vpijejo in nimajo te sposobnosti, da bi vlago oddajali v okolico. Tako oblačila iz bombaža postanejo težka in neprijetna v stiku s kožo. Asics oblačila za tek, ki so izdelana iz kakovostni umetnih materialov pa so zasnovana na tak način, da pospešeno oddajajo vlago iz notranjosti v zunanjost.

Asics tekaška oprema je lahka. Vsak, ki teče rekreativno ali nekoliko bolj resno, se mora zavedati, da mora med tekom ustvariti takšne okoliščine, ki telesu omogočajo čim večjo svobodo gibanja. Zato je pomembno, da si tekalec nase ne obleče težkih oblačil, ampak da si obleče več plasti oblačil. Asics tekaška oblačila lahko oblečemo v treh plasteh. Najprej kratko majico, nato dolgo majico in čez še soft shell jakno. Spodaj pa lahko oblečemo še Asics tekaške hlače.

Sodobni trendi v dizajnu tekaških oblačil stavijo na oprijeta oblačila. Vendar pa tu ne gre samo za modni trend, ampak so oprijeta Asics tekaška oblačila tudi bolj praktična. Roke in noge se morajo med tekom gibati svobodno in prav to omogočajo oprijeta Asics tekaška oblačila. Bolj ohlapni kroji oblačil se lahko zadevajo tako med okončinami kot tudi na sklepih. Oprijetega kroja, ki se popolnoma prilagodi sklepnemu obroču, med tekom sploh ne bomo zaznali, kar je optimalno za samo tehniko teka.

Poiščite asics izdelke tukaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja