Zaposlitveni portal in priložnost za mreženje

Speltna stran z oglasi za delo je eno izmed najbolj uporabnih orodij, ki jih lahko iskalci zaposlitve uporabijo, da v čim krajšem času dobijo novo delovno mesto. Še pred razmahom internetne tehnologije so iskalci zaposlitve delo iskali predvsem po oglasnih straneh časopisov in revij. To je bilo izjemno zamudno, poleg tega pa so tak način objave protih delovnih mest izkoristili le maloštevilni delodajalci, saj ni bilo ravno poceni.

Zaposlitveni portal s svojim preglednim uporabniškim vmesnikom omogoča iskalcem zaposlitve, da jim ni potrebno pregledovati vseh tistih oglasov za delovna mesta, ki jih sploh ne zanimajo. Temu pravimo filtriranje delovnih mest in zaposlitveni portal z njim marsikomu prikrajša kar precej časa, ki bi ga sicer moral iskalec zaposlitve nameniti ročnemu sortiranju.

Druga pomembna prednost, ki jo prinaša zaposlitveni portal, je hitrost prijavljanja na razpisano delovno mesto. Ker se na zaposlitveni portal prijavijo tudi delodajalci, jim lahko kar prek elektronskega medija pošljemo življenjepis in vse ostale priloge, ki jih delodajalec zahteva.

Če imamo vnaprej pripravljen življenjepis in digitalizirana potrdila, priporočila, certifikate in podobne priloge, lahko v trenutku, ko nam zaposlitveni portal ponudi zanimiv oglas za delovno mesto, pošljemo prijavo oziroma prošnjo zanj.

Med pomembne prednosti, ki jih ponuja zaposlitveni portal, je tudi elektronsko obveščanje. V uporabniškem vmesniku lahko uporabnik izbere področja dela, v katerih je pripravljen delo sprejeti, kraj zaposlitve, zahtevano izobrazbo in izkušnje ter ostale atribute, nato pa mu zaposlitveni portal pošilja elektronska sporočila, ko pojavijo delovna mesta, ki zadostujejo kriterijem, ki jih je iskalec zaposlitve izbral.

Poleg tega pa sodoben zaposlitveni portal ponuja tudi vpis življenjepisa v skupno bazo življenjepisov, po kateri lahko delodajalci brskajo in iščejo profil osebe, ki bi jim najbolje ustrezal. Tako je kakovosten zaposlitveni portal odličen oblikovalec mreže med delodajalci in iskalci zaposlitve, ki omogoča hiter in učinkovit pretok informacij. To pa je pomembno, saj je danes najbolj dragocena informacija tista, ki prispe pravočasno.

V času, ko se je delo iskalo prek panojev z oglasi ali pa prek časopisnih oglasov, je informacija do marsikoga prispela prepozno, saj je bilo delovno mesto že oddano, še preden je iskale zaposlitve oglas sploh prebral. Zaposlitveni portal je z vsemi svojimi prednostmi najbolj ažuren posredovalec informacij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja