Domači mojster za čiščenje odtokov

Če se nam doma zamašijo odtoki je priporočljivo, da preden pokličemo intervencijsko službo, poskušamo sami kaj narediti, popraviti. Velikokrat je odmaševanje odtokov zelo enostavno.
Najbolj pogosto se zamašijo odtoki straniščnih školjk. To pa zato, ker veliko ljudi pozabi, kaj sodi v straniščne školjke.

V straniščne školjke sodi toaletni papir, voda in čistila, ki morajo biti zelo neutralna, da se ne poškodujejo cevi. Na žalost marsikdo meče v straniščno školjko hrano, plenice, tampone, … Vsi ti predmeti povzročajo zamašitev odtokov in posledično je potrebno čiščenje odtokov.

Čiščenje odtokov zaradi oblog na stenah cevi.

Velikokrat se zgodi, da se na stenah cevi zalepijo in naberejo obloge in to povzroči delno zamašitev cevi ali celo popolno zamašitev. Velikokrat je vzrok lepljiva fekalija, včasih tudi različni tujki in dotrajana napeljava. Redko se zgodi, da je tudi napeljava nepravilno izvedena.

Če se zamašijo cevi, je potrebno mehansko čiščenje odtokov in to lahko v veliki večini primerov opravimo kar sami. Kar sami lahko razstavimo sifone in jih očistimo. Dovolj je če se sifone spere, kar se je zataknilo in cevi bodo spet prehodne.

So vaši odtoki zamašeni? Ne odlašajte in počistite jih!

V kuhinjah je tudi velikokrat potrebno odmaševanje odtokov, ker se odtoki v velikih primerih zamastijo, pretok se zmanjša ali pa popolnoma zapre odtok. V takem primeru velikokrat pomaga guma na ročaju.

Če ne želimo imeti težav z odtoki, je potrebno redno čistiti odtoke in jih pravilno uporabljati. Nepravilna uporaba pripelje do težav z odtoki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja