Kdaj potovati na Kitajsko?

Kdaj potovati na Kitajsko, je predvsem odvisno od tega, kateri del države boste obiskali. Vzhodna Azija, kamor sodi Kitajska leži v večini zmerno toplem pasu, njen jug pa sega v subtropski pas. Tako je podnebje celinsko, zmerno toplo na severu in monsunsko na jugu.

Ker je Kitajska ogromna dežela, lahko pričakujemo mnogo raznolikih podnebnih območij. Ker je to svojevrstna država, poznamo praktično vse podnebne ekstreme, hud mraz in nevzdržno vročino. Kitajska je, vsaj kar se tiče podnebja razdeljena na štiri podnebna področja.

Najbolj primeren čas potovanja na sever in severovzhod Kitajske je obdobje poletja, ki traja med majem in med sptembrom. To je vroče in suho obdobje, z dnevnimi temperaturami nad 35 stopinj in z nočnimi tudi pod 15 stopinj.

Zimsko obdobje traja od novembra pa do aprila. Takrat so temperature zelo nizke, saj padejo tudi pod ledišče, v najbolj severno ležečih krajih pa so temperature prav ekstremno nizke. To je čas pogostih padavin. Če vas še zanima kdaj potovati na Kitajsko, potem je odgovor v poletnih mesecih, če ste namenjeni v osrednjo Kitajsko, ki je znana po dolgih, vročih, pa tudi vlažnih poletjih, ki trajajo vse od aprila, pa do oktobra.

Takrat so temperature prav prijetne, saj se gibajo med 25 in 35 stopinjami Celzija. Zime so tam hladne, z veliko padavinami, a na srečo kratke in trajajo od decembra do februarja. Za potovanje na jug Kitajske je najboljši čas poletje, med aprilom in septembrom, ko je vlažno, s pogostimi plohami in zelo vroče saj temperature dosežejo tudi 38 stopinj Celzija.

Tudi zime so v tem predelu kratke in predvsem manj hladne, kot na severu. Tudi severozahod Kitajske je najbolje obiskati v poletnem času, kjer je v tem obdobju zelo vroče in suho z zelo visokimi temperaturami. Kdaj potovati na Kitajsko je vseeno, le pravo območje morate izbrati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja