Tudi otroci kdaj pa kdaj potrebujejo prehranska dopolnila

Prehranska dopolnila so dodatek, a ne le to, zato je prav, da o njih in njihovem delovanju vemo nekaj več. So zelo pomembna za rast in za razvoj organizma, pomagajo pri koncentraciji, pomagajo pri zmožnosti pomnenja, pripomoreju k zdravemu videzu kože, las in nohtov, pomagajo pa lahko tudi pri menstrualnih težavah in predvsem pri večji odpornosti telesa.

Še posebej se priporočajo tistim ljudem, ki v vsakodnevni prehrani ne zaužijejo dovolj sadja, zelenjave ali pa imajo preprosto iz kateregakoli drugega razloga potrebo po dodatnih vitaminih v organizmu. In prav otroci so tisti, ki z uživanjem redne in predvsem uravnotežene prehrane v svoje telo pridobijo vse potrebne hranilne snovi za zdravo rast in za razvoj. Velikokrat pa se zgodi, da jim preprosto okus določene pijače oziroma hrane ni všeč in jo zato zavrnejo. V takšnem primeru je treba vse potreben minerale in vitamine zagotoviti s prehranskimi dopolnili. Prehranska dopolnila so navadno v obliki pastil, tekočine, praška, tabletk, skratka oblikovane tako, da se jih lahko na lahek način odmerja v pravilnih količinah, kar pa je še posebej primerno za doziranje otrokom. Uživanje prehranskega dopolnila se še posebej priporoča pri otrokih, ki ne jedo rednih in uravnoteženih obrokov, ki ne smejo uživati mlečnih izdelkov, so zelo aktivni in zato potrebujejo dodatno energijo, pri tistih, ki jedo veliko hitre in obdelane hrane, pijejo gazirane pijače, ne pijejo dovolj vode in ne dobijo dovolj sončne svetlobe.

Čeprav so prehranska dopolnila priročna rešitev, je izjemno pomembno, da jih ne smemo razumeti kot rešitev za osiromašeno prehrano. Niso nadomestek za zdravo, ampak k zdravi prehrani. Namenjena so ohranjanju in podpiranju zdravja, zato jih prav tako ne smemo jemati kot zdravila. Prehranska dopolnila, ki se prodajajo v Sloveniji ne škodujejo našemu zdravju, to se lahko zgodi le v primerih zares ekstremnih zlorab.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja