Irska, dežela mitov in legend

Irska je ena izmed najbolj pravljičnih držav v Evropi. Njena skrajna severna lega oblikuje sveže podnebje, ki pa je izjemno blago za zeleno rastje, ki se bohoti po tem otoku. Irska je posejana s številnimi gozdovi, ki so igrali pomembno vlogo pri oblikovanju mitologije. Gre za deželo, ki je prepletena s svojo mitologijo. Ta je igrala pomembno vlogo pri oblikovanju družbenega življenja. Sicer pa je Irska pa svetu znana po tem, da so njeni prebivalci razpeti med kruto preteklostjo, ki jo je zaznamovala krvava zgodovina z Otočani, in blagim ter prijaznim značajem.

Letalski prevozi na ta otok so pogosti in tudi sama cena je izjemno dostopna za povprečnega popotnika. Ta se giblje okrog 130 evrov. Življenjski standard je dokaj visok, tako da lahko pričakujete, da bodo cene nekoliko višje kot pri nas. Irska sicer prehaja skozi obdobje krize, ki je prizadejal predvsem njen bančni sektor, tako da je to čutiti v vsakdanjem življenju, vendar pa kriza ni omajala tradicionalno razposajene države.

Irska ima številna mesta, ki so vredna obisk, vsekakor pa ne smete zamuditi Dublina. Mesto ima prečudovit park,v katerem se bohotijo eksotične rastline, park pa je še dodatno okrašen s kiparskimi izdelki priznanih umetnikov. Stolnica sv. Patricka je še posebej zanimiva iz vidika humanistične dediščine. Na ogled so namreč številni srednjeveški rokopisi, ki so izjemno dobro ohranjeni. Irska ima bogato keltsko zgodovino, ki je pustila močan pečat na značaju tega naroda, hkrati pa predstavlja tudi vir zgodovinskega ponosa. Prav zaradi te pomembne vloge ne smete spregledati Narodnega muzeja, ki nudi v vpogled bogato zbirko keltskih predmetov.

Irska je dežela, ki jo je vredno odkriti. Če bi radi odpotovali na sever in se ne morete odločiti, katero državo izbrati, potem spoznajte zanimivosti, ki vam jih ponuja Irska. Vsak dan, ki ga boste preživeli v tej magični deželi bo nekaj posebnega.

Kaj čakate?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja