Izbira lokacije za vrtne mize in stole

Vrtne mize so precej prilagodljive glede na posebne okuse, ki jih imajo danes kupci. Danes lahko kupite takšno, ki je povsem prilagojena vašemu okusu, in to sploh ne pomeni, da jo morate kupiti po naročilu pri dragemu mizarju. Vrtne mize lahko preprosto sestavite, tako da posebej kupite mizno ploščo in mizno podnožje. Zaradi tega so vrtne mize prilagodljive tako glede na material, teksturo, barvo, velikost, težo in druge lastnosti, ki so pomembne pri videzu in uporabnosti vsake vrtne mize.

Pri kombiniranju vrtne mize je sicer potrebno upoštevati določene omejitve, ki so povezane predvsem z materialom mizne plošče in podnožja. Nekaterih vrst preprosto ni mogoče kombinirati. Poleg tega pa je tu še ena omejitev. Potrebno je preveriti, da sta mizna plošča in podnožje skladna. Zaradi tega smo včasih lahko omejeni na enega ponudnika, saj je le pri njem ta skladnost zagotovljena. Res pa je, da tisti, ki so nekoliko bolj iznajdljivi, lahko sami prilagodijo ploščo in podnožje, da se nato ujemata in ju je mogoče zložiti skupaj.

K temu pa spadajo tudi zunanji stoli. Vrtne mize in stoli se morajo ujemati tudi po videzu. Tisti, ki imajo visoke estetske standarde bodo kupovali usklajen model stolov in miz, drugim pa bo zadoščalo že to, da se ujemajo v materialu, iz katerega so izdelani.

Zelo pomembno je tudi to, kje na vrtu je postavljena zunanja garnitura. Nekateri jo radi postavijo pod drevesa, da bodo lahko izkoristili senco, vendar pa ni vsako drevo primerno za ta namen. Tista drevesa, ki spomladi cvetijo, lahko precej zamažejo vrtne mize in drugo vrtno pohištvo. Podobne neprijetnosti lahko povzroči sadno drevje. Zato izbirajte raje prostor pod okrasnim drevjem, ki običajno takšnih težav ne povzroča. Tako bodo vrtne mize in stoli ves čas bolj ali manj čiste in pripravljene za uporabo ter odlaganje različnih predmetov, ne da bi jih bilo potrebno neprestano čistiti.

http://www.vrtno-pohistvo.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja