Objava oglasa na zaposlitvenem portalu

Objava oglasa za prosto delovno mesto je najpomembnejši korak pri iskanju primernih kandidatov. Vendar pa je pri tem predvsem pomembno to, da izberete pravi zaposlitveni portal, na katerem bo objava oglasa nagovorila čim večjo množico ljudi. Običajno imate na razpolago različne načine, kako je objava oglasa predstavljena na zaposlitvenem portalu. Glede na to se tudi razlikujejo različne cene, ki jih boste za objavo morali plačati. Objava oglasa v standardnem formatu pomeni, da se vaš oglas na videz ne bo razlikoval od drugih oglasov. Takšna objava oglasa je običajno najcenejša.

Če pa si želite, da bo vaša objava oglasa videti drugače od drugih objav zaposlitvenih oglasov, potem lahko pri ponudnikih oglasnih prostorov na spletnih portalih kupite možnost grafične izboljšave vašega zaposlitvenega oglasa. S tem se bo objava oglasa bistveno razlikovala od drugih, kar bo pritegnilo večje število kandidatov. S tem, ko se bo povečalo število prijav na vaše razpisano prosto delovno mesto, se bo povečala tudi verjetnost, da boste dobili res takšno osebo, ki popolnoma ustreza vašim zahtevam in karakteristikam dela, ki ga bo zaposleni opravljal. Pomisliti morate predvsem na to, da je proces iskanja primernega kandidata za zaposlitev pomembna naložba v vaš poslovni proces. Torej večji kot bo doseg, ki ga bo imela objava oglasa, boljše bodo možnosti, da boste dobili kvalitetne prijave.

Najboljša in daleč najbolj učinkovita objava oglasa je takšna, ki je oblikovana v stilu celostne grafične podobe vašega podjetja. Takšna objava oglasa daje signal, da ni ena izmed mnogih, ampak da je nekaj posebnega. Vidnost, ki jo doseže objava oglasa, je zelo pomembna, kajti na vsakem zaposlitvenem portalu se nahaja na tisoče oglasov in možno je, da veliko kvalitetnih kadrov vaš oglas, ki ni dobro viden in različen od drugih, preprosto spregleda. S tem pa izgubljate predvsem vi oziroma vaše podjetje, saj je vsak izgubljen kakovosten kader v praksi izpuščena možnost za rast podjetja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja