Zaposlitveni portal kot hitra pomoč pri iskanju zaposlitve

Zaposlitveni portal je najbolj sodobno orodje, ki pomaga delodajalcem, da pridobijo svež kader, in iskalcem zaposlitve, da najdejo novo delovno mesto, ki si ga želijo. Iskanje prve zaposlitve je lahko precej zamudno. Potrebno je napisati veliko prošenj z življenjepisi, motivacijskimi pismi in drugo dokumentacijo, ki jo razpis za delovno mesto izrecno zahteva. Več prošenj za delo kot jih iskalec zaposlitve pošlje, večja je verjetnost, da bo prej našel novo zaposlitev. Pri pridobivanju naslovov pa lahko veliko pomaga zaposlitveni portal. Teh je danes že kar nekaj in njihova priljubljenost raste iz dneva v dan, kar kaže prav naraščanje števila registriranih uporabnikov tako na strani ponudbe kot povpraševanja po delovni sili.

Pri iskanju zaposlitve igra najpomembnejšo vlogo proaktiven način iskanja. To pomeni, da poleg informacij, ki jih iskalcu zaposlitve ponuja zaposlitveni portal, ta izkoristi še druge kanale, prek katerih lahko najde zaposlitev. Dobro je, da iskalec zaposlitve preveri pri vseh sorodnikih in znancih, če poznajo kakšnega delodajalca, ki išče novo okrepitev. Res je, da v primerjavi s kontakti, ki jih lahko priskrbi zaposlitveni portal, osebni stiki ne predstavljajo ravno velikega števila, pa slednji igrajo tudi precej pomembno vlogo. Veliko delovnih mest se namreč zapolni prek poznanstev, saj je v ozadju jamstvo, ker tisti, ki priskrbi stik, iskalca zaposlitve pozna in ga lahko priporoči.

Če se vrnemo nazaj k samemu iskanju zaposlitve, pa je potrebno še dodatno poudariti, da je zaposlitveni portal nepogrešljivo orodje pri varčevanju s časom. Uporabnikom omogoča, da ponudbe dela sortirajo po področjih, ki jih zanimajo. Na tak način zaposlitveni portal pripomore k temu, da iskalec zaposlitve pregleduje ponudbe za delo, ki so skladne z njegovimi željami, izobrazbo, usposobljenostjo in drugimi pomembnimi vidiki. Zaposlitveni portal je odličen način za povezavo delodajalcev in iskalcev zaposlitve, ki vrednotijo svoj čas in želijo informacijsko podprt način za vzpostavljanje stikov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja