Prevajalska agencija in kakovost prevoda

V primeru, da želite na najbolj zanesljiv način pripraviti prevod besedila, vam bo najboljšo rešitev zagotovila prevajalska agencija. Njena prednost je predvsem v tem, da razpolaga s široko bazo prevajalcev. Upoštevati je potrebno, da je kvaliteten prevod odvisen predvsem od strokovnosti prevajalca. Danes je trg poln samooklicanih prevajalcev, ki trdijo, da obvladajo jezik, dejansko pa je njihovo znanje precej siromašno. Znani so primeri, ko so naročniki zahtevali prevod, izkazalo pa se je, da je prevajalec uporabil kar Googlov prevajalnik. Najbrž je vsakomur jasno, da uporaba takšnih samodejnih prevajalnikov ustvari prevod izjemno nizke kakovosti. Prevajalska agencija vam nikoli ne bo zagodla kaj takšnega.

Povsem razumljivo je, da si želi naročnik prevoda čim nižjo ceno. Zato je običajna praksa ta, da poišče kakšnega cenovno ugodnega prevajalca prek kakšne spletne strani oziroma oglasnika. Sicer se lahko zgodi, da je naročnik s storitvijo zadovoljen, vendar je težava v tem, da ne more vnaprej pričakovati kakšna bo kakovost prevoda. Običajno pa prevajalska agencija jamči za to, da bo prevod kakovosten, stranka lahko zato zahteva popravke prevoda dokler sama ni z njim zadovoljna. In kaj, če stranka jezika originalnega besedila ne pozna? V tem primeru je prevajalska agencija še toliko bolj zanesljiva, saj je potrebno vedno upoštevati še to, da ima prevajalska agencija določen ugled, za katerega mora poskrbeti, da ostane tudi v prihodnosti. Zato si prevajalska agencija težko privošči nezadovoljno stranko, saj lahko s širjenjem slabega imena hitro izgubi stranke, ki si jih je pridobila.

Prevajalska agencija je torej naslov, ki vam lahko priskrbi najbolj zanesljive prevajalce. Sploh v primeru, da potrebujete prevod iz kakšnega bolj eksotičnega jezika, boste sami le stežka našli primernega prevajalca. Pri tem vam bo zopet najbolj učinkovito pomoč zagotovila prevajalska agencija. Ceno pa lahko znižate na tak način, da preverite različne ponudbe, saj je agencij pri nas precej, tako da imate kot stranka tudi veliko pogajalsko moč za ceno, če gre za daljši prevod.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja