Kaj je board in kakšno opremo potrebujete?

Board ali deskanje na snegu je zimski šport, pri katerem se deskarji vozijo po boardu ali deski. Na boardu sta dva avtomata, na katera se noga zapne s posebnim čevljem, ki je izdelan za deskanje. Obstajata dve vrsti boardov, freestyle board, kjer se uporabljajo posebni čevlji in tekmovalni board, pri katerem se uporabljajo pancarji.

Za prijetno boardanje potrebujete kakovostno in pravo opremo, ki jo najdete v spletnih ali v fizičnih trgovinah s tovrstno opremo. Za začetek je najbolj pomembna oprema, ki jo potrebujete za boardanje deska, vezi in čevlji, seveda pa ne morete pozabiti na čelado, s katero boste prepričili morebitne poškodbe, smučarske rokavice, očala, smučarske hlače in smučarska jakna.

Cene so zelo raznolike, saj si lahko izberete od najbolj navadne opreme pa vse do tiste, ki je prilagojena prav za deskanje na snegu. Desko opremljeno z vezmi, si lahko dandanes izposodite tudi na skoraj vsakem smučišču.

Board je vedno bolj popularen šport, kar potrjuje dejstvo, da si lahko sposodite opremo. Velikokrat imajo na razpolago deske z vezmi, ki so primerne za smučarske čevlje, tako da lahko tudi smučarji poskusijo deskati brez menjave čevljev.

Oblačila za boardanje so tisto, kar potrebuje vsak profesionalec ali amater. Jakne in hlače, so po kakovosti in materialu podobne tistim, ki jih uporabljajo smučarji. Oblačila za boardanje poskrbijo za to, da boste suhi in, da vam je toplo čez celoten dan.

Lastnost kakovostnega oblačila so odličen ventilacijski sistem, visok vodni stolpec, oblačilo mora odbijati vlago, našemu telesu dovoliti, da nemoteno diha, a ga hkrati ohranjati suhega. Pomembno je, da se odločite za nakup jakne, ki ima čim več žepov, kamor lahko shranete vozovnico, ključe ali kakršenkoli drug osebni predmet. Tudi hlače morajo biti narejene iz podobnega materiala, ker je board šport z veliko padcev, je prav, da kupite kvalitetne hlače.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja