Sedežne garniture in šivi

Sedežne garniture so del udobja v stanovanju, pisarnah in še kje. Seveda pa je vse odvisno od okusa posameznika, kakšno sedežno bomo izbrali in kam jo bomo pozicionirali. Končna oblika ter vizualna zasnova je predvsem odvisna od tega, kakšen material si bomo izbrali. Sedežne garniture pa vsekakor dajo tisto piko na i prostoru, kjer želimo doseči maksimalno udobje. Poznamo veliko različnih modelov sedežnih garnituro. Nekatere so narejene izključno iz osnovnih šivov, kar je značilno predvsem za sedežne garniture, ki so narejene na minimalističen način. To so navadno modeli iz gladkih in ravnih oblik. Takšne sedežne so dandanes precej modne. Seveda pa so ravno pri takšnih šivih pomembna natančna izdelava, ki naredi prav poseben učinek v prostoru.

Videz sedežne je v veliki meri odvisen od materiala, iz katerega je sedežna garnitura izdelana. Kadar so vam všeč tanki materiali, pomeni, da se bodo tudi šivi bolj videli. Pri tako imenovanih ‘bogatih’ sedežnih garniturah pa so šivi veliko manj vidni. Včasih so sedeže garniture veliko bolj elegantne tiste, ki so narejene iz vidnih šivov. Velikokrat že samo z enimi preprostimi šivi in eno barvo sedežne garniture dosežemo neverjeten učinek v prostoru.

Sedežne garniture iz usnja

Sedežne garniture, ki so narejene iz usnja, imajo zelo trdne šive. Razlog tiči v odpornem materialu, ki ga je potrebno kvalitetno prišiti. Šivi se pri usnju nekoliko poglobijo, zato ne predstavljajo glaven detajl pri celotnem izgledu.

 

Sedežne garniture in vrsta sukanca

Vsak material zahteva svojo vrsto sukanca, s katerim lahko prišijemo material na najbolj kakovosten način. V primeru, da se zahteva gladka površina, so zagotovo uporabljeni bolj prefinjeni sukanci kot v primeru, da je material trši in zahteva po gladki površini ni nujna.

 

Kakorkoli že, pri izbiri prave sedežne garniture izbirajte le takšno, ki ima kvalitetne šive. Tako vam bo zdržala mnogo let in boste v njej lahko uživali maksimalno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja