Slab zadah odpravite z limono

Slab zadah je lahko posledica številnih dejavnikov. Najbolj pogosto gre za težave z zobmi, dlesnimi, pomanjkanju določenih vitaminov in seveda zaradi slabe higiene. Kadar naredimo vse, da odpravimo slab zadah, lahko vedno znova pomislimo, da mogoče pa le obstaja še kaj, kar vas lahko reši pred to nadležno težavo.

Slab zadah je lahko tudi posledica bakterij na jeziku, zato je primerna ustna higiena še kako pomembna. Kar 90 odstotkov vseh ljudi se namreč sooča s slabim zadahom ravno zaradi slabe ustne higiene. Lahko pa je posledica slabega delovanja jeter, ledvic, infekcija pljuč ali pa razne prebavne bolezni. Ste že slišali, da limona odpravlja slab zadah in domači pripravki, zato vam ni potrebno kupovati dragih stvari v trgovinah?

Slab zadah in cimet

Cimet je ena izmed začimb, ki izjemno lepo oplemeniti razne sladice. Slab zadah lahko preprosto odpravite tako, da zmešate eno čajno žličko cimeta z medom, dodate vodo ter nekaj časa splakujete. To lahko naredite nekajkrat na dan in slab zadah bo le preteklost.

 MibaVita d.o.o

Slab zadah učinkovito odpravi limona

Limona je sadež, ki je izjemno široko uporabljen. Učinkuje pa tudi proti slabemu zadahu in sicer tako, da jo preprosto grizljate (rezino) ali pa njen olupek. Čeprav okus najprej ni prijeten in lahko povzroči veliko spakovanja, vseeno naredi odlično nalogo pri odpravljanju slabega zadaha. Limona namreč naravno nevtralizira bakterije in odpravi neprijeten vonj v ustih.

Proti slabemu zadahu se lahko kvalitetno in učinkovito borite tudi z različnimi živili, na katere ne bi najprej pomislili. Vojno slabemu zadahu lahko enostavno napovete s petršiljem, bazilik ali evkaliptom. Našteta živila odstranjujejo bakterije in vzpostavljanju ravnvesje v ustih. Pomagal pa vam bo tudi nesladkan jogurt, ki zmanjšuje raven vodikovega sulfida in tako odpravlja slab zadah.

Vse to so recepti, ki vas povsem enostavno rešijo zagate, kot je izjemno nadležen slab zadah.

Vsekakor pa pri slabem zadahu pomaga tudi redno umivanje zob, če iščete najboljšo zobno ščetko jo najdete tukaj, test električnih zobnih ščetk pa tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.