Zakaj so zdravi nohti pomembni

Privlačni in zdravi nohti so danes zelo pomemben del videza. Tako za moške kot za ženske so urejene dlani pomembne. Pri prvem stiku z ljudmi, ko se rokujemo, sežemo v dlan in takrat je zelo pomembno, da so dlani urejene, na kar močno vplivajo zdravi nohti. Spodaj si bomo pogledali nekaj nasvetov, kako doseči, da bodo zdravi nohti ostali privlačni in brezhibni.

Zelo pomembno je, da si ne grizete obnohtne kožice. Tudi drugi načini odstranjevanja niso ravno priporočljivi, saj lahko odstranjevanje hitro privede do okužbe. S tem se lahko poškoduje nohtna posteljica in zdravi nohti kmalu postanejo oboleli in neprivlačni. Preprosta manikura, ko jo izvajamo sami, je še najbolj priporočljiv način za ohranjanje estetike nohtov.

Naslednji nasvet, ki poskrbi, da zdravi nohti ostanejo takšni, večini ženske populacije ne bo všeč. Najbolje je namreč imeti kratke nohte. Predvsem tisti, ki imajo krhke in lomljive nohte, ne bodo ravnali pametno, če bodo pustili, da jim rastejo. K vsemu temu je potrebno dodati še primerne vlažilce za nohte. Tako kot si mažemo dlani, da koža ne bo suha, je potrebno tudi vlažiti nohte. Zdravi nohti so prožni, zato pa morajo biti dovolj vlažni.

Zdravi nohti so odvisni tudi od tega, s kakšnimi čistili rokujete. Agresivna sredstva za čiščenje so lahko prava katastrofa za zdravje vaših nohtov. Uničujejo njihove plasti, jih izsušijo in naredijo lomljive. Za njihovo zdravje pa lahko pomagajo tudi nekateri prehranski dodatki. Zdravi nohti so odvisni od biotina, saj ta pomaga povečati gostoto nohtov, zaradi česar postanejo nohti precej manj lomljivi.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/koza/11/izpadanje_las_in_tezave_z_nohti/

Zdravi nohti pa niso pomembni le zaradi videza, pomembni so tudi zaradi splošnega zdravja. Če postanejo nohti nenadoma lomljivi, se na njih pojavljajo bele lise, vdolbine, če se pričnejo kodrati ali luščiti, potem je lahko to znak, da je v ozadju kakšna druga bolezen ali pa pomanjkanje kakšnih pomembnih snovi, ki jih telo potrebuje za normalno delovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja