Spletni marketing, sodobna vez proizvajalca z odjemalcem

Spletni marketing je povezovanje proizvajalca z odjemalcem prek spleta. Pri spletnem marketingu gre pri proizvajalcu ločiti med proizvajalci storitev in proizvajalci izdelkov. Na enak način se pri spletnem marketingu ločijo odjemalci, torej na odjemalce storitev in odjemalce izdelkov.

Pri uspešnem nastopanju na trgu spletni marketing svoje vedenje in znanje črpa iz družbenih ved kot so psihologija, sociologija, komunikologija in ekonomija. Zavedanje pomena, ki ga spletni marketing
ima je nadgradnja vseh znanj in vedenj, ki jih poznamo iz trženja. Pri tem gre za preplet obvladovanja spleta, kot obvladovanja trženja. Spletni marketing mora obvladovati splet v vseh njegovih značilnosti in posebnostih. Obvladovanje spleta v vseh njegovih značilnostih zadeva tako poznavanje in razumevanje same tehnike in drugih značilnosti spleta, kot uporabnike spleta. Razumevanje uporabnikov spleta mora spletni marketing vključiti v vse svoje aktivnosti od zamisli in zasnove izdelka ali storitve do trenutka, ko izdelek ali storitev postane last ali pravica uporabe kupca.
Samo razumevanje uporabnikov izdelka in storitev je pomembna predvsem z vidika konkurence. Spletni marketing se mora zavedati, da se je ideja, katera se zdi na prvi pogled inovativna in posebna, lahko porodila tudi na drugem koncu sveta, ali pa je s tem, ko je pristala na trgu že deležna posnemanj, kopiranj ter takšnih ali drugačnih uporab v najrazličnejše namene.

Dobra prodaja je zagotovo prvenstveni cilj, ki ga ima vsaka oseba ali organizacija, katera se ukvarja s spletnim marketingom. Cilj, ki si ga uspešni spletni marketing postavlja so raznovrstni. Največkrat se spletni marketing cilja zaveda in ga vključuje v dejavnosti že v času razvoja ali zamisli. Takrat je spletni marketing, skupaj z razvojnim oddelkom ali osebo, ki predstavlja razvoj, osredotočen na vse dejavnike, kateri bodo izdelek ali storitev spremljali na tržišču. Dejavnike, ki bodo izdelek ali storitev spremljali na tržišču, mora spletni marketing predvideti in jih z najboljšo možno oceno, vnesti v lastnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja