Pohištveni dodatki

Pohištvo je zelo pomemben element vsakega stanovanja, najdemo pa ga prav v vseh sobah našega stanovanja ali hiše. Sam izgled pohištva določata predvsem material ter način obdelave. Dejstvo je, da bo bolj kakovosten les ali drug material iz katerega je pohištvo izdelano, tudi razlog za dražjo ceno pohištva. Če pohištvo namenjeno masovni proizvodnji, nad kvaliteto izdelave in dodatki uporabljenimi za izdelavo nimate kaj veliko nadzora. Veliko več nadzora imate, če kupujete pohištvo izdelano po meri. Po dogovoru z izdelovalcem lahko izberete katerekoli dodatke želite. Med pohištvene dodatke spadajo nasadila, pohištvena okovja, kljuke, pohištvene noge in kolesa ter še marsikaj.

Teh dodatkov skoraj nikoli ne opazimo, vendar so precej pomembni. Odpiranje predalov s slabim okovjem je zelo nadležno. Vodila za predale spadajo med pomembnejše pohištvene dodatke, med te prav tako spada tudi pohištveno okovje. Še dva dodatka na katere tudi ne smemo pozabiti pa so pohištvena kolesa in pa pohištvene noge.

Pohištvena kolesa so predvsem priročna na pohištvu, ki ga velikokrat prestavljamo. Omogočajo nemoteno prestavljanje pohištva po prostorih in običajno lahko pohištvo na kolesih prestavimo tudi sami brez pomoči nekoga drugega.

Seveda pa pohištvo na kolesih ni potrebno, če veste, da ga ne boste prestavljali. V takem primeru zadostujejo tudi pohištvene noge. Vse te dodatke lahko naknadno kupite tudi prek spleta, so zelo poceni in tako lahko zelo povprečno pohištvo spremenijo v precej kvalitetnega.

Pogostokrat spregledani dodatki lahko popolnoma spremenijo funkcijo vašega pohištva. Zamenjate jih samo enkrat če so kvalitetni, služili pa vam bodo še dolgo časa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja