Kateri otroški voziček je pravi zame

Izbira otroškega vozička in sam nakup znata biti precej stresna opravila. Ponudba je zares ogromna, mediji in oglasna sporočila pa nas bombardirajo iz vseh strani. Otroški vozički in njihove cene so med seboj precej razlikujejo, kupite lahko takega za nekaj 100€ cene pa lahko dosegajo tudi 1000€ ali več.

Vsekakor se pred nakupom odločite, kakšen voziček sploh potrebujete, ter koliko opreme za dojenčka že imate. Če ste bolj športni tip, vam bo koristil robusten voziček, ki ga boste lahko vozili po makadamskih cestah in rahlih razpotjih, če pa živite v mestu, pa to ni potrebno. Predvsem vam svetujem, da preverite tudi vodljivost vozička, ta je izredno pomembna. Nekateri vozički so popolnoma opremljeni, to pa ni tako slabo. Največ za svojo ceno boste dobili v katerem izmed kompletov. Običajno se pri takih kompletih lahko lupina odstrani, ta lupina pa je izvrstna za prenašanje dojenčka in tudi kot avtomobilski sedež. Taki vozički so izvrstni tudi zato, ker z njimi prihranite kar nekaj prostora v vašem avtu.

Pa smo že pri velikosti vozička, če nimate velikega avta, vas verjetno ne bodo zanimali tudi veliki otroški vozički. Pred nakupom predvsem pretehtajte to, kje živite, je to na podeželju ali v mestu, v pritličju ali petem nadstropju bloka. Vsekakor boste kdaj tudi sami, brez moža ali žene, s katerim bosta skupno odnesla voziček v vaše stanovanje, zato je pametno pomisliti tudi na velikost ali težo.

Dobro je, če ima voziček dodatne predale ali pa mrežo, v katero lahko spravite dodatke za nego otroka, malico in osebne predmete, kot so telefon, denarnica in podobno. Nakupa dobrega vozička zagotovo ne boste obžalovali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja