Kampiranje, vedno prijeten dopust

Kampiranje s šotorom je lahko vedno prijeten dopust , če se zavedamo vseh dobrih in manj dobrih lastnosti take oblike kampiranja. Kampiranje pozna mnoge oblike bivanja v naravi oziroma naravnem okolju. Kampiranje s šotorom velja za najstarejšo obliko bivanja. Gre za starodavno obliko bivanja, ki se je v zelo starodavnih oblikah ohranila vse do današnjih dni. Nekatera nomadska ljudstva še danes kampiranje s šotorom uporabljajo kot način bivanja.

V nekaterih primerih gre za sezonsko bivanje, ki je povezano z raznimi aktivnostmi. Drugi primeri pa so bolj ali manj povezani s prostim časom, ter preprostim navdušenjem. Pri tem ne gre mešati kampiranje s šotorom v prostem času ter navdušenje nad bivanjem izven urbanega naselja, ki je povezano z nomadskim načinom življenja. Nomadski način življenja kampiranje s šotorom pojmuje kot nujno, ker drugih možnosti za bivanje v naravi ni. Kampiranje s šotorom v turistične namene oziroma v prostem času, pa je ena od oblik kampiranja. Oseba, ki se odloči za bivanje izven urbanega okolja lahko kampiranje s šotorom izbere v množici drugih oblik bivanja izven urbanega okolja. Prosti čas je danes vedno bolj cenjena dobrina, veliko ljudi ga preživi izven urbanega okolja. Načini bivanja so pri tem različni. Osebe, ki uživajo v kampiranju imajo načeloma drugačna razmišljanja kot osebe, katere se odločajo za druge oblike bivanja izven urbanega okolja. Razlike so predvsem v pogledu na stroške oziroma potrebno investicijo. Kamp oprema oziroma bivalne enote zahtevajo investicijo, ki je različno visoka.

V večini primerov je lahko s kamp opremo povezano tudi lastništvo in pripadajoči stroški vzdrževanja, hrambe in drugimi pripadajočimi stroški. Ljudem, ki se ne odločajo za kampiranje to predstavlja razlog, da raje investirajo v druge oblike bivanja izven urbanega okolja oziroma kraja stalnega prebivališča. Obratno ljudje, ki se odločajo za kampiranje s šotorom in druge kamp bivalne enote jemljejo kot del doma izven kraja bivanja.

več o tem

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja